Anlık Bildirim

Mobil bölümünü bir süre önce kapatan LG gelir rekoru kırıyor

Pandemi döneminin de etkisiyle yılın ikinci çeyreği itibariyle LG tarihindeki en yüksek gelirler elde edildi. Mobil bölüm ise son kez zarar olarak tablolara girecek.

LG rekor gelir açıkladı Tam Boyutta Gör

Mobil cihaz pazarında eski günlerini adeta mumla arayan LG kısa süre önce pazardan çekilme kararı almıştı. Holdingin genel mali tablosu üzerinde de çok baskı oluşturan mobil bölümün kapatılması gelecek adına kazanç olacak. Yılın ikinci çeyreği bunu gösteriyor. 

Tarihi gelir rekoru

LG genel anlamda özellikle ev elektroniği satışları sayesinde büyük gelirler elde ediyor. Faaliyet karı da sürekli yükseliyor ki mobil bölümün sürekli zarar ettiğini hatırlatalım. Yılın ikinci çeyreği tarihi bir rekora sahne oldu. 

Mali tablo öncesi açıklanan tahmini rakamlara göre LG toplamda 15 milyar dolar gelir elde etti. Yıl bazında yüzde 48 artış yaşanırken tarihteki en yüksek seviyeye ulaşıldı. Faaliyet karı ise 967 milyon dolar ile yüzde 65 artış gösterdi. 

Mobil bölüm bu çeyrekte de zarar etti ancak gelecek çeyrekten itibaren faaliyet karının 1 milyar doları geçmesi bekleniyor. Ay sonuna doğru LG detaylı finansal sonuçlarını da paylaşacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim