Anlık Bildirim

macOS üzerinde Chrome halen çok fazla kaynak tüketiyor

Belirli uygulamalar ve birden fazla sekme açık şeklinde yapılan iki farklı testte Chrome tarayıcısı adeta ne var ne yok tüketir durumda oluyor. Safari ise oldukça düşük seviyelerde kalıyor.

macOS üzerinde Chrome halen çok fazla kaynak tüketiyor Tam Boyutta Gör

Bilgisayar sistemlerinde enerji verimliliği giderek öne çıkarken halen bazı servislerin bunu sağlamada zorlandığını görüyoruz. Google Chrome bugüne kadar büyük aşama kaydetse de halen istenen seviyede değil.

macOS Chrome platformunda sıkıntı var

Google Chrome tarayıcısı sürekli olarak geliştiriliyor ancak macOS platformu tarafında Safari ile boy ölçüşemeyecek derecede aşırı bir kaynak kullanımı var. Zaman zaman bu fark 20 kata kadar çıkıyor.

Flotato geliştiricisi Morten Just tarafından Safari ve Chrome tarayıcıları ile yapılan testler bu farkı açık bir şekilde ortaya koymuş. Flotato bilindiği üzere macOS üzerinde mobil uygulamaları emüle etmesiyle biliniyor.

Yazılımcı Gmail ve Twitter uygulamalarını açarak tarayıcıları test etmiş. Bellek ve işlemci kullanımı da Psrecord uygulaması ile saniyede 250 kere olacak şekilde kayıt altına alınmış. Sonuçta Safari tarayıcısı 73MB RAM kullanırken Chrome ise 730MB seviyesine kadar ulaşmış. Bir dakika sonra ise Chrome 1GB sınırını da geçmiş ancak Safari 80MB seviyesinde kalmış.

macOS üzerinde Chrome halen çok fazla kaynak tüketiyor Tam Boyutta Gör

Sonrasında yazılımcı kendi macOS sürümü üzerinde çoklu sekme testi yapmış. Her tarayıcıda 54 sekme açık iken Chrome sekme başına 290MB RAM kullanmış. Safari ise sekme başına 12MB civarında tutunmuş.

Görüldüğü üzere farklar çok fazla ve Chrome tarayıcısının RAM tüketimi uzun süredir şikayet konusu. Apple M1 uyumu da dahil Chrome pek çok yeniliği macOS kullanıcılarına sunmaya çalışıyor ancak RAM tüketimi halen çözülebilmiş değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10325 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google chrome, chrome for macos ve
2 etiket daha safari for macos Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim