Anlık Bildirim

Mars helikopterinden müthiş video: Helikopterin sesini duyun

Mars helikopterinin Ingenuity'nin Kızıl Gezegen'de çıkardığı sesleri de içeren müthiş bir video yayınlandı. Videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Mars helikopterinden müthiş video: Helikopterin sesini duyun Tam Boyutta Gör

NASA'nın ünlü Mars helikopteri Ingenuity'den yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Uzay ajansı şimdi de helikopterin Mars'taki sesini de içeren çok güzel bir videonun paylaşımını yaptı. Perseverance tarafından çekilen videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. 

Perseverance'ın 80 metre uzaklıktan çektiği video, Ingenuity'nin dördüncü uçuş testine ait. Perseverance ve Ingenuity arasındaki bu uzaklık nedeniyle NASA aslında helikopterin sesini kaydedilebileceği konusunda emin değilmiş. Ancak videoda çok net olmasa da Ingenuity'nin çıkardığı sesleri duyabiliyoruz.

Mars'ın ince atmosferi nedeniyle helikopterin sesi biraz hafif ve boğuk geliyor. Ayrıca uçuşun ilk anlarında ortaya çıkan rüzgarlar da sesi biraz bulanıklaştırmış. Ancak biraz dikkatli dinlerseniz helikopterin vızıltısını duyabiliyorsunuz.

NASA'nın yaptığı açıklamalara göre Ingenuity helikopteri videonun çekildiği sırada pervanelerini 2537 RPM hızında döndürüyordu. Mars'ın ince atmosferi nedeniyle Dünya'daki helikopterlerin yaklaşık 6 katı daha hızlı çalışmak zorunda.

Ingenuity helikopteri son bir ay içerisinde beş uçuş testi gerçekleştirdi. Bu testlerde maksimum 10 metre yüksekliğe ulaşmayı başardı. Ayrıca tek seferde 236 metre yol aldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21602 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Mars, uzay araştırmaları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim