Anlık Bildirim

Mazda uzun menzilli elektrikli araçların daha fazla zarar verdiğini düşünüyor

Mazda’nın Avrupa Ar-Ge yöneticisi üretimden bataryanın imhasına kadar geçen süreçte büyük bataryalı araçların daha fazla karbon salınımı yaptığını iddia ediyor.

Mazda uzun menzilli elektrikli araçların daha fazla zarar verdiğini düşünüyor Tam Boyutta Gör

Bir dönem gündeme gelmesi çok fazla istenmeyen elektrikli araçlar bugün sektörün vazgeçilmez unsurlarından birisi haline geldi. Karbon salınımı ve haliyle çevre kirliliğini azalttığı ifade edilen elektrikli araçlara ilgi her geçen gün artıyor. Bununla birlikte farklı düşünenler de var.

Raporlar pek objektif değil

Kısa süre önce 35.5KWh bataryası ve 220Km civarında menzili ile Mazda MX-30 elektrikli crossover modeli Avrupa için duyuruldu. Ne var ki ABD’de satışta olan elektrikli araçların çok daha büyük bataryalarının olması Mazda için eleştiri konusu olmuştu.

Mazda’nın Avrupa Ar-Ge merkezi başkanı Christian Schultze küçük bataryalı elektrikli araçların üretiminin ilk gününden itibaren bataryasının değiştirilmesi ve imha edilmesine kadar giden süreçte ortaya çıkan karbon salınımının dizel bir Mazda X-30 modeline göre daha az olduğunu ifade ediyor.

Elektrikli araçlarda menzili arttırmak için batarya büyüdükçe genel süreçteki karbon salınımı da artıyor. Bu nedenle çevre kirliliği açısından bir avantajı kalmıyor. Düşük batarya kapasitesini de buna bağlıyor.

Elbette Schultze’nin hesaplamaları Avrupa’daki üretim ağının karbon salınımı etkisi üzerine hesap edilmiş. Eğer karbon salınımının çok az olduğu üretim ülkeleri hesaba katılırsa sonuçlar daha değişik çıkabilir.

Pek çok araştırma elektrikli araçların çevreye daha az zarar verdiği konusunda hem fikir ancak zıt görüşler de üretim tarafında bu avantajın çok azaldığını iddia ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19156 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
mazda, mazda mx-30
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim