Anlık Bildirim

Meta firmasına yatırımcıları yanıltıyor suçlaması

Aşılar ve iklim değişikliği ile ilgili manipülatif haberlerle ilgili etkili bir şekilde mücadele ettiğini belirten Facebook’un yatırımcıları yanlış bilgilendirdiği iddia edildi.

Facebook Tam Boyutta Gör

Bugüne kadar sayısız tekelleşme, bilgi kirliliği ve kullanıcı gizliliğinin ihlali davalarına konu olan Facebook çatı firması Meta, bu suçlamalarla ilgili yatırımcılarına yanlış bilgi vermekle suçlanıyor.

Meta firmasına yeni suçlasma

Teknoloji devlerinin itirafta bulunan çalışanlarına yardımcı olmak amacıyla kurulan Whistleblower Aid sivil toplum kuruluşu, Meta firmasının yatırımcılarına yanlış bilgi verdiği gerekçesiyle Menkul Kıymetler Komisyonu’na suç duyurusunda bulundu.

Meta itirafçısı Frances Haugen’i temsilen yapılan açıklamada; aşı karşıtı oluşumlarla ve iklim değişikliği ile ilgili bilgi kirliliğine karşı Facebook’un yürüttüğünü iddia ettiği mücadelenin aslında ciddi bir şekilde yürütülmediği, bununla ilgili yatırımcılara da yanlış bilgi verildiği iddia ediliyor.

Facebook normalde aşılar ve iklim değişikliği ile ilgili manipülasyonlara karşı önemli adımlar attığını ve insan sağlığını ön plana aldığını sık sık dile getiriyor. Bununla birlikte Haugen firmanın kârını her şeyden ötede tuttuğunu belirtiyor. Üstelik yatırımcılara her halükârda doğru bilgi vermesi gerekirken vermeyerek.

Facebook zaten uzun zamandır platformdaki bilgi kirliliğine karşı gerekli mücadeleyi vermediği için suçlanıyordu. Firma 150 ülkede iklim değişikliği ile ilgili güncel bilgiler verecek bilim merkezlerini faaliyete geçirdiğini ve 2 milyar insanı da aşılarla ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirdiğini ifade ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim