Anlık Bildirim

Meta işten çıkarmalara başlıyor

Facebook çatı firması Meta global ekonomik krizden etkilenmeye başlayınca çareyi personel sayısını azaltmakta buldu. Performansı düşük çalışanlar işten çıkarılacak. 

Meta Tam Boyutta Gör

10 yıllık kesintisiz büyümenin ardından global enflasyonun da etkisiyle kullanıcı kaybetmeye başlayan Facebook çatı firması Meta için yeniden yapılanma da kaçınılmaz hale geldi. Buna işten çıkarmalar da dahil.

Meta yeniden yapılanıyor

Yapılan açıklamaya göre ekonomik gidişatta daha hızlı aksiyon alınması adına personelin işten çıkartılması ve operasyon ekiplerinin yeniden yapılandırılması masaya yatırılıyor. Meta hali hazırda pek işten çıkarma tanımını kullanmak istemiyor ancak ilerleyen süreçte önemli sayıda çalışanın görevine son verilecek.

Mark Zuckerberg zor dönemlerden geçtiklerini ve çalışanlar hakkında bir performans kriteri koyacaklarını belirtiyor. Şimdiden firma içerisinde yenilenecek iş pozisyonları için çalışanlara formlar gönderiliyor. 30 gün içerisinde doldurulması gereken bu formlar çalışanın performansına göre değerlendirilecek ve gerekirse bu kişi işten çıkarılabilecek ya da yeni pozisyona atanabilecek. Henüz toplam kaç kişinin işten çıkarılacağı açıklanmadı. Firmanın toplamda 83 bin civarında çalışanı bulunuyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim