Anlık Bildirim

Michio Kaku, şirketlerin uzay yarışı hakkında konuştu: SpaceX, Blue Origin’den çok daha önde

Ünlü teorik fizikçi Michio Kaku, bugün Fox Business’e verdiği bir röportajda SpaceX’in Blue Origin’i “yok ettiğini” söyleyerek SpaceX’in uzay yarışında rakiplerinden çok daha önde olduğunu belirtti.

Şirketlerin uzay yarışı devam ediyor. Ancak bu yarış sürse de SpaceX’in rakiplerinden birkaç adım önde olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Milyarderlerin uzay yarışı sürüyor Tam Boyutta Gör

Elon Musk liderliğindeki şirket, yörüngeye çok sayıda astronot gönderdi, NASA’nın önümüzdeki yıllarda yapılacak olan insanlı görevi için araç geliştirmede önemli ilerlemeler kaydetti ve birçok yeni görev için seçildi. Rakibi Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin ise şu ana kadar yalnızca iki turist ekibini uzaya gönderdi.

SpaceX’in bu başarısı ünlü teorik fizikçi Michio Kaku tarafından da fark edildi. Bir deha olarak nitelendirilen Japon kökenli Kaku, Fox Business’a verdiği röportajda SpaceX’in tabiri caizse Blue Origin’i “yok ettiğini” belirtti ve şirketlerin uzay yarışını değerlendirdi:

“Medya, milyarderlerin savaşını ne kadar canlandırmak istese de yarış hiç kafa kafaya gitmiyor. SpaceX, Blue Origin üzerinde ‘muazzam’ bir liderliğe sahip. Birkaç kez Dünya’nın çevresini dolaştılar, uzay istasyonuna gidiyorlar. Yaptıkları son fırlatma ile Hubble Uzay Teleskobu’nu bile geçtiler. Uzayda bu kadar ilerdeler.”

Michio Kaku Tam Boyutta Gör

Kaku bu açıklamalarıyla SpaceX’in Inspiration4 uçuşuna da gönderme yaptı. Şirket bu görevde tamamı sivillerden oluşan mürettebatı uzaya göndermişti. Bu görevde mürettebat, Hubble’dan ve Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan daha yükseğe çıkmıştı. SpaceX’ten bir yetkili de bu görevi, “Dürüst olmak gerekirse Ay’dan sonra insanların gittiği en uzak noktaya Inspiration4 mürettebatını gönderdik.”

Blue Origin’in uçuşları ise bu kadar uzaklara ulaşamadı. Bu görevlerde mürettebatlar Dünya atmosferinin dış sınırlarına, yeryüzünden yalnızca 65 mil (104 km) uzağa gönderildi. SpaceX’in Inspiration görevinde ise 366 mil (589 kilometre) uzaklığa çıkılmıştı.

Kaku son olarak, SpaceX’in aya insan göndermesi hakkında çok heyecanlı olduğunu da yaptığı açıklamalar arasında belirtti.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim