Anlık Bildirim

Microsoft, 25 yılın ardından Internet Explorer'ın fişini çekiyor

Yazılım devi Microsoft, 2022 yazında emektar internet tarayıcısı Internet Explorer'ı kullanımdan kaldıracağını açıkladı. Yerine Edge tarayıcısının IE modu kullanılabilecek.

Microsoft, 25 yılın ardından Internet Explorer'ın fişini çekiyor Tam Boyutta Gör

Microsoft, tarayıcının ilk sürümünü başlattıktan 25 yıldan fazla bir süre sonra nihayet Internet Explorer'ı aşamalı olarak kaldıracak. Bir zamanlar kullanıcıların büyük çoğunluğu tarafından kullanıldı ve hatta Apple bilgisayarlardan internete erişmek için kullanıldı. Ancak, Internet Explorer dönemi sona erdi ve Microsoft, 15 Haziran 2022'de emektar tarayıcıyı kullanımdan kaldıracak.

Microsoft Edge program yöneticisi, şirketin Chromium motorunu temel alan yeni tarayıcısının bir yıl içinde Internet Explorer'ın yerini alacağını söyledi. Ancak, bu yalnızca Windows 10'un tüketici sürümleri için geçerli. Uzun süreli hizmet (LTSC) sürümleri, bir süre daha Internet Explorer için destek almaya devam edecek.

Microsoft, 25 yılın ardından Internet Explorer'ın fişini çekiyor Tam Boyutta Gör

Edge'in IE modu kullanılabilecek

Hangi nedenle olursa olsun Internet Explorer'a ihtiyaç duyan şirketlerin, birkaç yıl önce tanıtılan Edge'de IE modunu kullanabileceklerini belirtmekte fayda var. Eski web sitelerine ve ActiveX denetimlerine erişmek için modern bir tarayıcı kullanmanıza yardımcı olur. Microsoft, Edge'in bu modu en az 2029 yılına kadar destekleyeceğini vaat ediyor.

Microsoft, beş yıldan fazla bir süredir Internet Explorer'ı öldürmeye çalışıyor. 2015'te Edge tarayıcısının piyasaya sürülmesiyle Microsoft, IE'yi bir tarayıcıdan ziyade bir "uyumluluk çözümü" olarak adlandırdı ve müşterilerini eski yazılımdan uzaklaşmaya çağırdı. Internet Explorer 11, geçen yıl Microsoft Teams web uygulaması desteğini bıraktı ve Microsoft 365 hizmetleri de artık bu yılın ilerleyen dönemlerinde desteklemeyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8254 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
internet explorer, microsoft ve
2 etiket daha microsoft edge Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim