Anlık Bildirim

Microsoft'un yeni projesi: Apple ve Google'a rakip mobil uygulama mağazası

Mobil işletim sistemiyle iOS ve Android'e rakip olmayı başaramayan Microsoft şimdi de uygulama mağazası kurarak pastadan pay koparmayı planlıyor.               
Microsoft, Apple ve Google'a rakip mobil uygulama mağazası açıyor Tam Boyutta Gör
Akıllı telefon işletim sistemini hayatta tutmayı başaramayan Microsoft, iOS ve Android'e rakip bir uygulama mağazası kurarak mobil yarışa yeniden dahil olabilir. Görünüşe bakılırsa şirket Google Play Store ve Apple App Store'a bir alternatif oluşturmak niyetinde.

Windows Phone/Windows Mobile ile iOS ve Android'e rakip olmayı başaramayan şirket hala bu pazarda kendisi için bir gelecek görüyor. Xbox bölümünün patronu Phil Spencer, The Times gazetesine Microsoft'un Activision Blizzard'ı satın almasıyla ilgili bir röportaj verdi.

Microsoft, Apple ve Google'a rakip mobil uygulama mağazası açıyor Tam Boyutta Gör

Spencer satır arasında bahsetti

Röportaj sırasında Spencer'ın ağzından dökülen küçük bir cümle Microsoft'un mobil platformlarla ilgili gelecek planlarını deşifre etmeye yetti. Xbox'ın patronu, Microsoft'un oyunlardan başlayarak rakip bir hizmet oluşturmak istediğini söyledi.

Başka bir deyişle uygulama mağazası ilk başta iPhone ve Android'deki oyunculara yönelik olacak ancak bunların hepsi henüz kararlaştırılmamış ayrıntılar. Esasına bakılırsa şirketin mobil oyun yarışına girmesi sürpriz olmayacak. Zira Microsoft, satın alımını tamamlamaya çalıştığı Activision Blizzard'a ek olarak hali hazırda birçok önemli oyun geliştirme stüdyosuna sahip.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5373 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, google ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim