Anlık Bildirim

Microsoft Edge artık dünyanın ikinci masaüstü tarayıcısı değil

Yapay zeka destekli Bing ve Edge tarayıcı görünüşe göre Microsoft’un işine çok da yaramamış gibi. Statcounter'ın verilerine göre Microsoft Edge, sahip olduğu konumu da kaybetmiş durumda.
Microsoft Edge artık dünyanın ikinci masaüstü tarayıcısı değil Tam Boyutta Gör
Microsoft, OpenAI’a yaptığı yatırımlar sonrasında hem Bing arama motorunda hem de Edge tarayıcısında ciddi bir dönüşüm başlatmıştı. ChatGPT teknolojileri ile derin bir entegrasyon ile güncellenen Edge tarayıcısı halen istenilen seviyeye ulaşabilmiş değil. Statcounter'ın güncel verilerine göre Edge, uzunca bir süredir tuttuğu konumu da kaybetmiş durumda.

Edge'e Apple'dan darbe

Microsoft Edge artık dünyanın ikinci masaüstü tarayıcısı değil Tam Boyutta Gör
Statcounter'ın Nisan 2023 raporuna göre, Microsoft Edge artık dünyanın en popüler ikinci masaüstü tarayıcısı değil. Son verilere göre Apple Safari, Microsoft'un Chromium destekli Edge tarayıcısını geride bıraktı. Yayınlanan bilgilere göre Safari, bir önceki aya kıyasla pazar payını 0,95 puan artırarak yüzde 11,87’lik paya ulaştı. Neredeyse bir yıldır %11'i aşmakta zorlanan Edge ise üçüncü sıraya geriledi. Nisan ayında Edge, 0,15 puan kaybederken Chrome ise bir önceki aya göre 0,36 puan artışla %66,13'lük bir oran yakaladı. En çok kullanılan tarayıcı listesi şu şekilde:

  1. Google Chrome - %66,13
  2. Apple Safari - %11,87
  3. Microsoft Edge - %11
  4. Firefox - %5,65
  5. Opera - %3,09

Mobilde değişen yok

Microsoft Edge artık dünyanın ikinci masaüstü tarayıcısı değil Tam Boyutta Gör
Pazarın mobil tarafında ise değişen bek bir şe yok. Chrome ve Safari tüm kullanıcıların neredeyse yüzde 90’ını elinde tutmaya devam ediyor. Geri kalanların en iyisi olan Samsung Internet tarayıcı yüzde 5’ten biraz daha az pay ile güvenli bir yalnızlık içinde. Onu Opera yüzde 1,88 ile takip ediyor. UC Browser ise yüzde 1,71 pay ile beşinci sırada bulunuyor.
  1. Google Chrome - %61,96
  2. Apple Safari - %26,85
  3. Samsung Internet - %4,8
  4. Opera - %1,88
  5. UC Browser - %1,71
Kaynakça https://www.neowin.net/news/statcounter-microsoft-edge-is-no-longer-worlds-second-desktop-browser/ https://gs.statcounter.com/browser-market-share/desktop/worldwide/#monthly-202203-202304 https://gs.statcounter.com/browser-market-share/mobile/worldwide/#monthly-202203-202304 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
29212 kez okundu.
38 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft edge, google chrome ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim