Anlık Bildirim

Microsoft, Edge'in yapay zekalı görüntü oluşturucusunu herkesin kullanımına açtı

Microsoft, Edge’e bir süre önce OpenAI’ın DALL-E yapay zekasıyla desteklenen Image Creator aracını eklemişti. Yazılım devi bu devrimsel özelliği artık herkesin kullanımına açtığını duyurdu.
Microsoft Edge'in yapay zeka görüntü oluşturucusu herkese açıldı Tam Boyutta Gör
Microsoft, DALL-E destekli yapay zeka görüntü oluşturucusunu "dünyanın dört bir yanındaki Edge kullanıcıları için masaüstünde kullanılabilir" hale getiriyor. Şirket geçen ay görüntü oluşturma teknolojisini Bing sohbet botuna ve Edge’e eklemişti. Ancak özelliğe sadece yeni Bing’i deneyebilenler erişebiliyordu ancak bu hamle aracı çok daha geniş bir kitlenin kullanımına sunuyor.

Edge'in yapay zeka görüntü oluşturucusunu herkes kullanabilecek

Microsoft, OpenAI’ın DALL-E yapay zekasıyla desteklenen Image Creator aracını ilk olarak Bing’ın ChatGPT benzeri Sohbet kısmına eklemiş ve ardından Edge’in kenar çubuğuna özelliği getirmişti. Bu özelliklere yeni Bing’in önizleme sürümünü kullananlar erişebiliyordu. "Image Creator" özelliğinin kullanımı ise son derece basit. İstediğiniz bir görseli sorgu kısmına cümlelerinizle yazıyorsunuz ve Bing sizin için dört farklı çıktı üretiyor. Bu görüntüleri basit cümle sorgularıyla da oluşturulabildiği gibi daha kompleks sorgular sonucunda da üretilebiliyor. Örneğin Bing’in oluşturacağı bir manzara fotoğrafını Kodak’ın bir filtresini kullanarak oluşturmasını isteyebilirsiniz.

Microsoft Edge'in yapay zeka görüntü oluşturucusu herkese açıldı Tam Boyutta Gör
Microsoft, bu özelliği sosyal medya gönderileri ya da slayt gösterileri ve belgeler üzerinde çalışırken "çok özel" görseller oluşturmanın bir yolu olarak sunuyor. Elbette yapay zeka görüntü oluşturucular bir süredir hayatımızda ancak sürekli olarak kullandığımız bir tarayıcıya eklenmesi bunlara olan erişimi çok daha kolay hale getiriyor. Eğer Edge tarayıcınız güncel ise kenar çubuğundaki “+” simgesine tıklayarak “Image Creator” özelliğini aktif hale getirmeniz gerekiyor. Microsoft, Edge’e bir takım yeni özellikler de eklemeye devam ediyor. Drop adında dosya paylaşma özelliği ve tarayıcı içi görsel editleme gibi özellikler ilerleyen sürümlerde Edge’e eklenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9131 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, microsoft edge ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim