Anlık Bildirim

Microsoft, Edge tarayıcısında bir Çocuk Modu'nu test ediyor

Microsoft, Edge tarayıcısını çocuklar için daha güvenilir hale getirmek için yeni bir Çocuk Modu'nu test ediyor. Özellik, test aşamasında olsa da bir süre sonra kararlı sürümle tarayıcıya eklenebilir.

Microsoft, Edge tarayıcısında bir Çocuk Modu'nu test ediyor

Microsoft, Edge tarayıcısında, çocuklar için güvenli bir internet tarama deneyimi sağlamayı amaçlayan Çocuk  Modu adlı yeni bir özelliği test etmeye başladı. Microsoft şu anda bu özelliği, Dev ve Canary kanallarında Edge Insiders test kullanıcılarına sunuyor. Özellik, büyük olasılıkla yakında yaygın olarak kullanıma sunacak.

Edge'de Çocuk Modu ile daha güvenilir arama deneyimi

Çocuk Modu'nu Edge tarayıcısında etkinleştirmek için herhangi bir oturum açma gerekmiyor ancak moddan çıkmak için cihazın PIN veya şifresini girmeniz gerekiyor. Çocuk Modu, sağ üst köşedeki profil değiştirici seçeneğine dokunup açılır menüden "Çocuk Modunda Göz At" ı seçerek etkinleştirilebilir.

Microsoft, Edge tarayıcısında bir Çocuk Modu'nu test ediyor Tam Boyutta Gör

Çocuk Modu'nu tarayıcıda oturum açarak etkinleştirirseniz Microsoft, belirttiğiniz çocuk yaş grubu ve engellenen web sitelerinin listesi gibi ayarları tüm cihazlarınızda senkronize edecek. Şirket yeni modu genel olarak 5-12 yaş arası çocuklar için kullanıma sunuyor ancak 5-8 yaş ve 9-12 yaş  olarak iki farklı seçenek şeklinde görülüyor. İki seçenek arasında  yalnızca 5-8 yaş seçildiğinde daha basit bir tarayıcı görünümü elde ediliyor.

Çocuk Modu, yeni özelleştirilmiş temaları ve çocuk dostu içeriği Yeni Sekme sayfasında kullanıma sunacak. Ayrıca, izleme engelleme, Gizli Mod'u ve arama sonuçlarından yetişkinlere yönelik metni, görüntüleri ve videoları filtreleyen Bing Güvenli Arama gibi gizlilik ve güvenlik özelliklerini de içerecek

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim