Anlık Bildirim

Microsoft, Sony'i Game Pass'ten korkmakla suçladı

Activision Blizzard anlaşması hakkında endişelerine dile getiren Sony'e, Microsoft cephesinden yanıt geldi. Yazılım devi, Playstation'ın özel anlaşmalarına dem vurarak sert eleştirilerde bulundu.

Microsoft, Sony'i Game Pass'ten korkmakla suçladı Tam Boyutta Gör

Oyun dünyasında büyük bir yatırıma imza atarak Activision Blizzard’ı satın alan Microsoft, 69 milyar dolarlık devasa anlaşmanın düzenleyici onayından geçmesini bekliyor. Geçtiğimiz günlerde Brezilya'nın Ekonomik Savunma İdari Konseyi'ne(CADE)yeni anlaşma hakkında endişelerini dile getiren Sony’e, Microsoft cephesinden yanıt geldi.

Game Pass'ten korkmakla suçladı

Açıklamalarında Sony'nin ''Call of Duty ve Blizzard oyunlarının Game Pass'e eklenmesinin bir devrilme noktası oluşturacağı ve müşterileri PlayStation satın almaktan uzaklaştıracağı'' yönündeki endişelerine atıfta bulunan Microsoft, Sony'nin yeni bir iş modeli olan abonelik hizmetinden korktuğunu dile getirdi.

Bilindiği üzere Sony, Xbox'ın Game Pass sistemine Playstation Plus ve Playstation Now'ı yeniden yapılandırarak yanıt verdi. Ancak Microsoft, Horizon Forbidden West veya Gran Turismo 7 gibi yeni yapımların abonelik sistemine eklenmediğini belirterek, Sony'nin yeni iş modeline tam olarak bağlı kalmakta tereddüt ettiğini ima etti.

Açıklamalarının devamında Sony'nin Deathloop, Ghostwire Tokyo ve Final Fantasy VII Remake gibi oyunları ''Xbox'tan uzak tutma anlaşmalarına'' dem vuran Microsoft, Call of Duty'in yakın zamanda Xbox'a özel olmayacağını tekrar yineledi. Bununla birlikte Activision Blizzard anlaşmasının Ağustos ayı içerisinde onaylanması beklenirken, görünüşe göre iki şirket arasında yaşanan gerilim tırmanmaya devam edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3910 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, microsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim