Anlık Bildirim

Microsoft ve Amazon, Elon Musk'ın kovduğu Tesla çalışanlarını işe almaya hazır

İki dev teknoloji şirketi Microsoft ve Amazon, Elon Musk'ın işten çıkardığı Tesla çalışanlarına kapıyı sonuna kadar açtılar.                                     

Microsoft ve Amazon, kovulan Tesla çalışanlarını işe almaya hazır Tam Boyutta Gör

Geçen haftanın sonunda, Elon Musk'ın ABD'deki olumsuz ekonomik durum nedeniyle Tesla çalışanlarının en az %10'unu işten çıkarmayı planladığını bildirmiştik. Otomobil üreticisi yaklaşık 100.000 kişiyi istihdam ediyor ve bu da 10.000 kişinin işini kaybedeceği anlamına geliyor.

Elon Musk'a "Mars İmparatoru" benzetmesi

Kuzey Amerika pazarında faaliyet gösteren teknoloji devleri, Musk tarafından işten çıkarılan işçileri istihdam etmeye istekli olduklarını ifade ettiler. Amazon Web Services'te işe alımdan sorumlu olan Z. Chowdhury, Tesla mühendislerini memnuniyetle işe almaya istekli. Üst yönetici, “Mars İmparatoru”nun yüksek nitelikli mühendislere ihtiyacı yoksa AWS'nin onları memnuniyetle istihdam edeceğini vurguladı.

Microsoft ve Amazon, kovulan Tesla çalışanlarını işe almaya hazır Tam Boyutta Gör

Buna karşılık, Microsoft Corporation'da teknik personel alımından sorumlu olan T. Watts-Porter, Tesla mühendislerine yalnızca yeni bir iş değil, aynı zamanda daha fazla özgürlük sözü verdi. Amazon ve Microsoft'a ek olarak, sigorta şirketi Bestow da otomobil üreticisinin çalışanları için sıraya girmiş durumda. Amerikalı işverenler, işten çıkarılan çalışanlara, Elon Musk'ın karşı çıktığı uzaktan çalışma imkanı sunmaya hazır. Bu da yeni bir iş seçerken güçlü bir argüman olabilir.

Kaynakça https://www.businessinsider.com/amazon-recruiters-tesla-workers-upset-elon-musk-return-office-demand-2022-6 https://thenextweb.com/news/teslas-archaic-work-style-is-other-companies-gain Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim