Anlık Bildirim

Microsoft, Windows 10'da çoklu monitördeki uygulamaların yeniden düzenlemesi problemini çözüyor

Windows 10'da çoklu monitör kullanıcılarının en büyük problemlerinden birisi olan uyku modu sonrası uygulamaların yeniden düzenlemesi problemi için Microsoft bir düzeltme yayınlıyor.

Microsoft, Windows 10'da çoklu monitördeki uygulamaların yeniden düzenlemesi problemini çözüyor

Windows 10'da çoklu monitör kullanan kullanıcıların cihazlarını uyku moduna aldıklarında karşılaştıkları en büyük problemlerden birisi olan, daha önce monitörlerde kurulan düzenin cihazı uyandırdıktan sonra bozulması durumu yayınlanacak bir güncelleme ile çözüme kavuşacak.

Windows Insider ile çözüme erken erişim sağlanabilecek

Tek cihaza bağlı birden çok monitör kullanımında uyku modundan sonra rastgele yeniden düzenlenen ve  genellikle tek bir monitörde bir araya getirilen uygulamalara Microsoft, bu yıl sonbaharda yayınlanacak güncelleme sayesinde çözüm sunacak.

Microsoft'un grafik ekibinde bir program yöneticisi olan Michelle Xiong, DirectX Geliştirici Blogu'nda: "Bu sorunu açıklamak için kullandığımız teknik terminoloji, Hızlı Çalışırken Takılma Algılaması (Rapid HPD) olarak bilinir. Bu davranış, DisplayPort çoklu monitör kurulumlarını etkileyerek istenmeyen masaüstü yeniden düzenlemelerine neden olur. Rapid HPD oluştuğunda masaüstü yeniden düzenlemelerini azaltmak için çalıştık." ifadelerine yer verdi.

Microsoft, bu durumu çözmek için çalışıyor ve bu yılın sonlarında yayınlanması planlanan büyük Windows 10 güncellemesiyle bir düzeltme gelecek. Gelecek olan düzeltmeden önce bu özelliğe sahip olmak isteyen bir dizüstü bilgisayarla en az bir harici monitöre veya bir masaüstü kurulumunda iki monitöre bağlı olan kullanıcıların, Windows Insider programına katılması gerekiyor. Windows Insider için özellik, sunulmaya başlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim