Anlık Bildirim

Araştırma: Moderna aşısı hastaneye yatmaya karşı en etkili aşı

ABD Hastalık Koruma ve Kontrol Merkezleri tarafından geçtiğimiz cuma günü yayınlanan veriler, Moderna aşısının Covid-19’dan kaynaklı hastaneye yatmalara karşı en etkili aşı olduğunu ortaya koydu.

ABD Hastalık Koruma ve Kontrol Merkezleri (CDBC) tarafından cuma günü yayınlanan yeni bir araştırma, Moderna Covid-19 aşısının diğer aşılarla kıyaslandığında koronavirüs ile ilişkili hastaneye yatışı önlemede en etkili aşı olduğunu ortaya çıkardı.

Moderna aşısı hastaneye yatmayı önlemede en etkili aşı Tam Boyutta Gör

Çalışmaya göre, Pfizer/BioNTech aşısının hastaneye yatışı engelleme oranı %88’ken Johnson&Johnson aşısının engelleme oranı %71. Moderna aşısının hastaneye yatmayı engelleme oranı ise %93 olarak belirtildi. Araştırmacılar, Mart 2021’den geçtiğimiz ağustos ayının ortasına kadar 18 farklı eyaletteki 21 hastaneden 3.600 hastanın verilerini değerlendirdi ve bu sonuçlara ulaştı.

Araştırma sürecinde, Moderna ve Pfizer aşılarının ilk dört ay boyunca hastaneye yatma oranlarındaki etkisinin hemen hemen aynı olduğu gözlemlendi. Ancak, bu süreçten sonra Pfizer/BioNTech aşısının oranında %10’dan fazla bir azalma yaşandı. Moderna’da ise bu azalma yalnızca %1 olarak belirlendi.

Moderna aşısı hastaneye yatmayı önlemede en etkili aşı Tam Boyutta Gör

Antikor üretmede de en etkili Moderna

Uzmanlar, araştırma sonucunda elde edilen verilerin, FDA’dan yetkili ve onaylı üç aşının da hastaneye yatma oranlarında önemli derecede etkili olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti. Buna ek olarak da Moderna’da bu oranın fazla olmasının sebebi olarak aşının daha fazla mRNA içeriğine sahip olmasından, aşı olan insanlar arasındaki farklılıklardan ve iki doz arasındaki ek sürelerden kaynaklanabileceğini belirttiler.

Son olarak araştırmada aşılar sonucunda oluşan antikor seviyeleri de karşılaştırıldı. Bunun sonucunda da Moderna aşısının antikor üretmede en iyi performansı gösterdiği ortaya çıktı.

Bilim insanları, bu oranlar ne olursa olsun mevcut aşılardan herhangi birini olmanın koronavirüs ile mücadelede, hastaneye yatış ve ölüm oranını azaltmada kilit rol oynadığını bir kez daha belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6860 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
aşı, pandemi ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim