Anlık Bildirim

NASA, Ingenuity helikopterinin yeni görüntülerini paylaştı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Perseverance ile birlikte Mars’ta bulunan Ingenuity helikopterinin gezegende nasıl uçuşlar gerçekleştirdiğini gösteren yeni bir video paylaştı.

Amerikan Ulusal Havacılık Dairesi (NASA), Mars keşifleri için Perseverance Rover aracı ile birlikte Kızıl Gezegen’e gönderilen Ingenuity helikopterinin bir uçuşunun görüntülerini dünya ile paylaştı.

NASA, helikopterin ‘mükemmele yakın bir performans’ sergilediğini ifade etti. Zaten görüntüleri izlediğimizde de Ingenuity’nin başarılı bir şekilde kalktığını, uçuşu gerçekleştirdiğini ve yere indiğini görebiliyoruz.

Yetkililer görüntülerin 4 Eylül günü, yani helikopterin 13.uçuşu sırasında kaydedildiğini ifade etti. Bu uçuş sırasında minik helikopter, yerden 8 metre yüksekliğe çıkarak gezegenin Seitah isimli bölgesinde bulunan çeşitli arazilerin üzerinde zorlu bir uçuş gerçekleştirdi ve birçok fotoğraf çekti.

300 metre uzaklıktan çekildi  

Açıklamalara göre uçuşun görüntüleri, Perseverance Rover’da bulunan Mastcam-Z cihazı ile çekildi. Cihazda iki kamera bulunduğunu ifade eden yetkililer, kameralardan birinin helikopterin tüm uçuşunu geniş açıdan kaydettiğini, diğerinin ise kalkış ve iniş sürecini kaydettiğini belirtti.

NASA’dan Justin Maki de görüntülerle ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: “Mastcam-Z, 300 metre uzaktan bu görüntüleri kaydedebildi ve ne kadar değerli bir cihaz olduğunu bize gösterdi. Cihazın sağ gözünden Ingenuity’nin muhteşem iniş ve kalkışını, sol gözünden ise uçuşun yapıldığı alanı gözlemleyebildik.”  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim