Anlık Bildirim

James Webb Teleskobu’nun fırlatılış tarihi belli oldu

NASA’nın merakla beklenen James Webb Uzay Teleskobu’nun geçtiğimiz hafta son testleri tamamlanmıştı. Şimdi de teleskobun fırlatılış tarihi NASA tarafından açıklandı.

NASA’nın merakla beklenen James Webb Uzay Teleskobu’nun geçtiğimiz hafta son testleri tamamlanmıştı. Birçok kez ertelenen teleskobun ne zaman fırlatılacağı ise nihayet belli oldu. NASA’nın açıklamalarına göre teleskobun 18 Aralık 2021’de yörüngeye fırlatılması planlanıyor.

NASA, James Webb Teleskobu'nun ne zaman fırlatılacağını açıkladı

Ariane 5 roketi ile fırlatılacak

NASA’nın Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ve Kanada Uzay Ajansı ile birlikte yürüttüğü uluslararası bir program olan Webb, Güney Amerika’nın kuzeydoğu kıyısındaki Fransız Guyanası’ndaki Avrupa Uzay Limanı’ndan bir Ariane 5 roketi ile fırlatılacak. Bu roketi ise Avrupa Uzay Ajansı sağlayacak.

NASA, James Webb Teleskobu'nun ne zaman fırlatılacağını açıkladı Tam Boyutta Gör

NASA genel merkezinden Gregory L. Robinson, yaptığı açıklamalarda teleskop ile ilgili şu ifadeleri kullandı: “Webb, bir azim örneğidir. Koronavirüs gibi engellerin üstesinden gelerek projemizi tamamladık. Artık her şey hazır. Fırlatma tarihini dört gözle bekliyorum.”

James Webb Uzay Teleskobu’nun devrim niteliğindeki teknolojisi, güneş sistemimizden evrendeki en uzak galaksilere kadar kozmik tarihin her aşamasını keşfedecek. Uzmanlara göre teleskop beklenmedik keşifleriyle evrenin kökenini, tarihini anlamamızda bize yardımcı olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim