Anlık Bildirim

NASA ve SpaceX Uluslararası Uzay İstasyonu'na 4 astronot gönderiyor

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), SpaceX ile ortak yürüttüğü bir görev kapsamında önümüzdeki pazar günü Uluslararası Uzay İstasyonu’na dört astronot gönderecek.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), SpaceX ile bir görevde daha bir araya geliyor. Açıklamalara göre önümüzdeki pazar günü Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) dört astronot gönderilecek. Gönderilecek olan astronotlardan üçü ilk kez uzaya seyahat etmiş olacak.

Endurance uzay aracı Tam Boyutta Gör

Crew 3’ isimli görevin mürettebatı, istasyonda altı ay geçirerek gelecekteki derin uzay araştırmalarına yardımcı olacak olan malzeme bilimleri, sağlık ve botanik gibi alanlarda araştırmalar ve deneyler yapacak.

ABD’den Raja Chari, Tom Marshburn ve Kayla Barron’un yanı sıra Avrupa Uzay Ajansı’ndan (ESA) Alman Mathias Maurer ismindeki astronotları uzaya taşıyacak olan ‘Endurance’ ismindeki araç, Florida Kennedy Uzay merkezinden yerel saat ile 2.21’de Falcon 9 roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilecek. Endurance’nin 22 saatlik bir yolculuktan sonra pazartesi günü istasyona ulaşması bekleniyor.

Dört kişilik mürettebattan yalnızca Dr. Tom Marshburn daha önce uzaya seyahat etti. Marshburn, 2009 yılında Space Shuttle ve 2012 ve 2013 yılları arasında bir Rus Soyuz roketi ile uzaya seyahat etmişti.  

İstasyona gidecek olan 4 astronot Tam Boyutta Gör

Turistik görevler için hazırlık

Uzmanlara göre bu görev, uzayda bitki yetiştirme konusunda önemli veriler sağlama ihtimaline sahip. Gönderilen astronotlar mikro yerçekiminde bitki yetiştirmek ile ilgili altı ay boyunca deneyler yapacaklar ve topladıkları sonuçları bilim insanları ile paylaşacaklar.

Mürettebat ayrıca, istasyonun güneş panellerinin yükseltilmesini tamamlamak için uzay yürüyüşleri yapacak ve aralık ayında Rus Soyuz aracı ile ISS’e gelecek olan Japon turistler ve SpaceX’in şubat 2022’de yapmayı planladığı turistik gezi için istasyonu hazır hale getirecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim