Anlık Bildirim

Netflix’e ebeveyn denetimi geldi: PIN kodu dönemi başladı

RTÜK istedi Netflix'e PIN kodu özelliği geldi. Bugün itibariyle Netflix profillerine PIN kodu koyabilir, kimin hangi içeriği izleyebileceğini belirleyebilirsiniz.

Netflix’e ebeveyn denetimi geldi: PIN kodu dönemi başladı Tam Boyutta Gör

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Netflix gibi dijital yayın platformlarını denetliyor. RTÜK bu platformlara yayın lisansı vermek için ebeveyn denetimi özelliği şart koşmuştu. Netflix, yönetmeliğe uyum için platforma ebeveyn denetimi özelliğini ekledi. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada kullanılabiliyor.

Ebeveyn denetimi özelliği sayesinde Netflix profillerine giriş PIN kodu koyabiliyor ve hangi profilin hangi içerikleri izleyebileceğini ayarlayabiliyorsunuz. Bu ayarları etkinleştirmek için web tarayıcınız üzerinden Netflix hesap ayarları sayfasını ziyaret etmeniz gerekiyor.

Netflix’e ebeveyn denetimi geldi: PIN kodu dönemi başladı Tam Boyutta Gör

Profillere 4 haneli PIN kodu koyuluyor. PIN kodu özelliği webde düzgün çalışıyor ancak mobil uygulamada kullanabilmek için uygulamayı güncellemeniz gerek. Profilime PIN koyduğum halde uygulamayı güncellemediğim için PIN kodu istemeden direkt giriş yapıyor.

Hesap ayarları kısmından “İzleme Kısıtlamaları” isimli sayfaya girerek profillerin yetişkinlik düzeyine göre içerik kısıtlaması yapılabiliyor. Örneğin Yusuf isimli hesabın 16+ içerikleri görüntülemesi engelleyebiliyorsunuz. Dilerseniz yaş kısıtı filtresinin yanı sıra belirli içerikleri gizleyebilirsiniz. Dizi ve film adlarını listeye ekleyerek bu içerikleri gizleyebiliyorsunuz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3740 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, pin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim