Anlık Bildirim

Netflix, sınırları zorluyor: Reklamsız en ucuz plan gizlenmeye başladı

Netflix, geçen ay reklamlı üyelik planını belli ülkelere açmıştı. Şirket, şimdi yeni abone olacaklar için en ucuz reklamsız üyelik seçeneğini gizlemeye başladı. 
netflix reklamsız en ucuz plan kalkıyor mu Tam Boyutta Gör
Netflix, geçen ay reklamlı üyelik planını belli ülkelere açmıştı. Şirket, şimdi yeni abone olacaklar için en ucuz reklamsız üyelik seçeneğini gizlemeye başladı.

Netflix, kaybettiği aboneleri geri kazanmak amacıyla Kasım ayında belli ülkelere daha ucuz reklamlı abonelik modelini açmıştı. Netflix, şimdi de en ucuz reklamsız planını sitesinden gizlemeye başladı. Şirket, kullanıcıları reklamları izlemeye veya reklamlardan kurtulmak için daha fazla para harcamaya zorlamakta kararlı gibi görünüyor.

Netflix: Ya reklamları izleyin ya da daha pahalı abonelik alın

Netflix sitesi, artık bazı kullanıcılara platforma abone olmaya çalıştıklarında temel reklamsız planı göstermemeye başladı. Bunun yerine reklamlı temel plan, standart plan ve premium plan seçeneklerini sunuyor. Ancak, söz konusu plan tamamen kaldırılmış değil; abonelik sayfasında küçük yazılarla gösteriliyor. Şirket, bir tür A/B testi yapıyor gibi görünüyor. Görünüşe göre amaç, reklamlı plan istemeyenleri çok daha pahalı bir plan satın almaya zorlamak.

Netflix reklamlı abonelik seçeneği Türkiye’de bulunmadığından, Amerika fiyatları üzerinden konuşmak doğru olacaktır. Amerika’da reklamlı temel plan aylık 6.99 dolar iken, reklamsız aynı plan 9.99 dolar. Standart planın fiyatı 15.49 dolar. Özel planın fiyatı ise 19.99 dolar. Temel plan, tek bir cihazdan 720p çözünürlükte izlemeye izin verirken, Standart plan, aynı anda iki cihaz üzerinden 1080p çözünürlükte izlemeye izin veriyor. Premium plan, aynı anda dört cihaza kadar 4K çözünürlükte izlemeye olanak sağlıyor. Bu noktada Netflix’in reklamsız temel planı sonlandırmayı planlayıp planlamadığı belirsiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9059 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, Teknoloji Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim