Anlık Bildirim

Netflix ve Amazon Prime, RTÜK'ten lisans aldı

Netflix ve Amazon Prime Video, RTÜK'ün "İNTERNET-İBYH" isimli yayın lisansını aldı. Bu platformlar yayına devam edecek. Lisans almayan platformlara ise erişim engeli getirilecek.

Netflix ve Amazon Prime, RTÜK'ten lisans aldı Tam Boyutta Gör

Radyo ve Televizyon Kurumu (RTÜK), 2019 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayınlanan kararla birlikte internet üzerinden yayın yapan dijital platformları da denetimi altına almıştı. Bu platformların yayın yapabilmesi için RTÜK’ten lisans satın alması ve RTÜK’ün belirlediği yükümlülükleri yerine getirmesi gerekiyor.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter hesabından yaptığı duyuruda Netflix ve Amazon Prime Video'nun RTÜK lisansı aldığını duyurdu. Şahin paylaşımında, “İnternet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık yapan uluslararası platformlar NETFLIX ve Amazon Prime Video tıpkı yerli örnekleri gibi yükümlülüklerini yerine getirerek RTÜK'ten lisans aldı. Hayırlı olsun.” sözlerine yer verdi.

Lisans ücretinin yanı sıra abonelik gelirin bir kısmı RTÜK'e gidecek

Dijital platformların, hizmet sunabilmesi için RTÜK’ten yayın iletim yetkisi alması gerekecek. Üç tipte yayın lisansı çeşidi var. İnternet ortamından radyo yayını sunmak için talepte bulunanlara İNTERNET-RD yayın lisansı, internet ortamından televizyon yayını sunmak için talepte bulunanlara İNTERNET-TV yayın lisansı, internet ortamından isteğe bağlı yayın hizmeti sunmak için talepte bulunanlara İNTERNET-İBYH yayın lisansı veriliyor. İNTERNET-RD yayın lisansı ücreti 10 bin Türk lirası; İNTERNET-TV yayın lisansı ücreti 100 bin Türk lirası; İNTERNET-İBYH yayın lisansı ücreti 100.000 Türk lirası olarak belirlendi.

Sadece lisans ücreti vermek yetmeyecek. Ücretli abonelik satan kuruluşların yıllık net satışlarından elde ettiği gelirin binde beşini, her yılın Nisan ayında RTÜK’e yatırması gerekecek. Lisans almadan yayın yapan kuruluşlara para cezası ve yayın yasağı uygulanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2537 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rtük, netflix ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim