Anlık Bildirim

Nvidia RTX 4090 olayında suçlu bulundu: Kablo

Nvidia GeForce RTX 4090 ekran kartının güç bağlantısı tarafındaki erimeyi araştırmaya başlayan firma suçluyu buldu: Çok bükülen kablo dayanıksız hale geliyor.   
Nvidia Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz günlerde münferit olarak kabul edilse bile bir kaç GeForce RTX 4090 ekran kartı sahibinin güç bağlantısı ve ara kablosunun yanarak kullanılamaz hale gelmesi gündem olmuştu. Nvidia hızlı bir şekilde olayı incelemeye alırken sonuç belli oldu.

GeForce RTX 4090 kablolarına dikkat

Nvidia yaptığı açıklamada kablonun bağlantı yerinde bir aşırı ısınma meydana geldiğini ve bunun 10-30 saat arasında devam etmiş olabileceğini belirtti. Bir kablonun 40 civarında bükülmesi nedeniyle bağlantı noktalarında bu tarz arızalar yaşanacağı ifade ediliyor. Haliyle az kullanılmış ve az bükülmüş kablolarda bu sorun yaşanmıyor.

GeForce RTX 4090 ekran kartı oldukça kalın bu yüzden kasaya takarken kullanıcıların kabloları bükmesi gerekebiliyor. Ne var ki farklı kaynaklar da az bükülmüş kabloların 450W enerji aktarımını rahat bir şekilde taşıyabildiğini belirtiyor. Yine RTX 4000 ekran kartları için ATX 3.0 güç kaynağı ve yeni nesil kablolar şiddetle tavsiye ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8588 kez okundu.
24 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
GeForce RTX 4090, nvidia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim