Anlık Bildirim

Nvidia Steam Deck’e rakip olacak bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından olan Nvidia, konsol pazarına girebilir. İddialara göre firma, Steam Deck ve Nintendo Switch’e rakip olacak bir cihaz üzerinde çalışıyor.
Nvidia Shield Tam Boyutta Gör
Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından olan Nvidia, yeni bir pazara girmeyi planlıyor. Oyunculara yönelik ekran kartları ve yapay zekâ destekli yazılımları ile bilinen firma, Steam Deck’e rakip olacak bir cihaz üzerinde çalışıyor olabilir.

Nvidia, Steam Deck’e rakip olacak bir cihaz üzerinde çalışıyor

YouTube kanalı Moore’s Law is Dead, Nvidia’nın GeForce sisteminden güç alacak bir taşınabilir konsol üzerinde çalştığını iddia etti. Bu rapora göre Nvidia, yükselişe yeni geçen taşınabilir konsol pazarına erkenden giriş yapmak istiyor. Pazardaki en önemli isimlerden olan Steam Deck, ROG Ally ve Lenovo Legion Go, AMD yapımı işlemci ve grafik birimlerinden güç alıyor. Pazarda bulunan bazı konsollar ise Intel’in işlemcilerini ve grafik birimlerini kullanıyor. Nvidia’nın DLSS destekli bir el konsolu, pazarda ciddi bir rekabete sebep olabilir.

MSI Claw Tam Boyutta Gör
Moore’s Law is Dead, Nintendo'nun Switch 2 konsolunda Nvidia silikonunu doğruladı ancak Nvidia'nın PC odaklı taşınabilir bir sistemle konsol pazarına adım atmak istediğini iddia etti. Ayrıca kanal, Nvidia’nın bu konsolda Intel yapımı bir işlemci kullanabileceğini de belirtti. Son yıllarda başarılı ürünler çıkaran Intel, Nvidia ile birlikte çalışarak başarılı bir el konsolu ortaya koyabilir. Bahsi geçen konsolun detayları henüz bilinmiyor ancak Nvidia’nın standart ekran kartlarında yer verdiği DLSS, DLAA ve Frame Generation gibi teknolojilerin bu konsolda da yer alması muhtemel gözüküyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim