Anlık Bildirim

Nvidia, ChatGPT’yi yapay zekânın iPhone’u olarak görüyor

Ekran kartı pazarının en önemli firmalarından Nvidia, yapay zekâ donanım ürünleriyle piyasada yer edinmeye devam ediyor. Öte yandan şirket, ChatGPT’yi yapay zekânın iPhone’u olarak görüyor.
Nvidia'ya göre ChatGPT, yapay zekânın iPhone’u Tam Boyutta Gör
ChatGPT, şu anda teknoloji dünyasının en önemli olgusu konumunda. Yayınlandığından itibaren büyük bir ilgiyle karşılaşan bu yapay zekâ sohbet robotu, pek çok firmanın bu alan daha fazla yoğunlaşmasına vesile oldu. Öte yandan yapay zekâ hızlandırıcılarıyla dikkat çeken Nvidia ise ChatGPT’yi yapay zekânın iPhone’u olarak nitelendiriyor.

"ChatGPT, yapay zekânın iPhone’u"

Nvidia’nın tepesindeki isim Jensen Huang, Berkeley Haas Üniversitesi’nde katıldığı bir etkinlikte ChatGPT'nin yapay zekanın iPhone anı olduğunu söyledi. Huang ayrıca OpenAI tarafından geliştirilen aracın kısa sürede çok ilgi gördüğünü ve bunun çok daha büyük şeylerin başlangıcı olduğunu belirtti. Ayrıca Huang’a göre ChatGPT, yapay zekâ ve bilgi işlem endüstrisi için şimdiye kadar gerçekleşen en harika şey konumunda.

Son zamanlarda, analistler ve sektörden kişiler, ChatGPT'nin başarısının Nvidia’ya ciddi bir fayda sağlayabileceğini belirtti. ChatGPT'nin yaratıcıları OpenAI, mevcut sunucu ihtiyaçlarını karşılamak için daha şimdiden yaklaşık 25.000 Nvidia GPU kullanıyor ve gelecekteki talep artışı düşünüldüğünde bu sayının artması bekleniyor.

Halihazırda Nvidia GPU’larının yapay zekâ içi en iyi performansa sahip olduğu biliniyor. Dolayısıyla sadece ChatGPT özelinde değil, diğer yapay zekâ modelleri için de firmalar Nvidia’nın kapısını çalabilir. Bunların ışığında Nvidia, önümüzdeki çeyrekte toplam arzın geride kalacağının sinyallerini veriyor. Aşağıdan konuşmanın tamamını izleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim