Anlık Bildirim

OLED ekranlı MacBook'lar 2025'e kalabilir

Kuo'ya göre Apple'ın OLED ekranlı MacBook modellerini en erken 2024 sonunda göreceğiz. Mini LED'den OLED ekran teknolojisine neden geçiliyor, ne gibi avantajlar sağlıyor?
OLED MacBook ne zaman çıkacak Tam Boyutta Gör
Tedarik zinciri analisti Kuo’ya göre, Apple’ın OLED ekranlı ilk MacBook’u çıkarması 2025’i bulabilir. OLED teknolojisi sayesinde daha ince ve daha hafif MacBook tasarımları göreceğiz.

Daha ince, daha hafif MacBook'lar geliyor

En son çıkan 14 inç ve 16 inç MacBook Pro dahil mevut tüm MacBook’lar, mini-LED arkadan aydınlatma ve ProMotion özelliğine sahip LCD panele sahip. Mini-LED’li LCD’lerin aksine OLED ekranlar, kendiliğinden yayılan piksellere sahip ve arkadan aydınlatma gerektirmiyor; bu da daha iyi kontrast oranı ve daha uzun pil ömrü demek.

OLED ekranlı yeni iPad Pro'lar geliyor

Kuo, OLED ekranlı MacBook’un Pro mu yoksa Air modeli mi olacağını belirtmedi. Ancak ekran sektöründe 25 yılın üzerinde deneyimi olan DSCC CEO’su Ross Young, geçtiğimiz ay Apple’ın 2024’te OLED ekranlı 13 inç MacBook Air modelini, ardından da OLED ekranlı yeni 11.1 inç ve 13 inç iPad Pro’yu çıkaracağını söylemişti.

Apple Watch'larda micro-LED teknolojisine geçiliyor

Apple’ın Mac’ler ve iPad’ler için OLED ekrana geçiş yapması uzun sürecek gibi görünüyor. Bu arada yeni Apple Watch Ultra’nın micro-LED ekrana sahip olacağı söyleniyor. Micro-LED teknolojisi, OLED ekranlı mevcut Apple Watch modellerine kıyasla çok daha yüksek parlaklık ve daha iyi kontrast oranı sunacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim