Anlık Bildirim

Amerika ve AB’nin ardından İngiltere de TikTok’u yasakladı

TikTok tartışması sürüyor. Avrupa Birliği ve Amerika, kamu personellerinin kullandığı cihazlarda TikTok’u yasaklamıştı. Şimdi benzer bir hamleyi İngiltere’nin de yapacağı açıklandı.
Önce ABD ve AB, şimdi de İngiltere: TikTok yasaklandı! Tam Boyutta Gör
Birleşik Krallık, çok kısa bir süre önce Çin’e ait video uygulaması TikTok’un devlete ait kurumsal cihazlarda kullanılmasını yasaklamayı planladığını duyurdu. Kabine ofisi bakanı Oliver Dowden, İngiltere'nin siber güvenlik uzmanları tarafından yapılan bir incelemenin ardından hassas hükümet verilerinin risk altında olduğunu söyledi.

TikTok'a yönelik yasaklar devam ediyor

TikTok uygulamasının kişiler ve konumları dahil olmak üzere yüksek miktarda kullanıcı bilgisini topladığı zaten biliniyor. Dowden, bu duruma işaret ederek devlet cihazlarındaki verilerin “hassas” olabileceğine işaret etti. TikTok yasağının derhal yürürlüğe gireceğini söyleyen Dowden, bu kararın “ihtiyati” olduğunu da sözlerine ekledi.

TikTok yasağının sadece devlet cihazları için geçerli olduğu belirtilirken popüler sosyal medyasına yönelik benzer hamlelerin ABD ve Avrupa Birliği tarafından da geldiğini görmüştük. ABD, İngiltere ile aynı yasağı uygularken AB’nin yürütme kolu olan Avrupa Komisyonu, çalışanların TikTok’u kurumsal ve kişisel cihazlarına yüklemesini yasaklamıştı.

ABD, TikTok'u tamamen yasaklayabilir

Önce ABD ve AB, şimdi de İngiltere: TikTok yasaklandı! Tam Boyutta Gör
TikTok, kişisel verilerin güvenliğini önemsedikleri ve kullanıcı verilerini Çin ile paylaşmadıklarını söylüyor. TikTok hem ABD hem de AB’deki kullanıcıların verilerinin ülke içinde kalması için adımlar atmıştı. Avrupa için geçerli olan Project Clover ile kullanıcı verileri, Avrupalı bir güvenlik şirketinin gözetimi altında yine Avrupa topraklarında tutulacağı duyurulmuştu. Benzer bir hamle ABD için de geçerli.

Tüm bunlara rağmen TikTok’un üstündeki baskı küresel olarak artmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce ABD Yabancı Yatırım Komitesi (CFIUS), ByteDance’e TikTok’taki hisselerini satması gerektiğini, aksi takdirde uygulamanın ABD’de tamamen yasaklanacağını söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2527 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ingiltere, tiktok ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim