Anlık Bildirim

Android 13 tabanlı One UI 5'e gelecek yeni özellikler ortaya çıktı

Android 13 tabanlı One UI 5'e gelecek bazı yeni özellikler sızdırıldı. Samsung'un yakında beta kullanıcılara sunacağı One UI 5, One UI 4'ten çokta farklı olmayacak.

One UI 5'e gelecek yeni özellikler ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Resmi One UI 5 beta sürümünün yakında başlayacağına dair söylentiler ve halihazırda devam eden dahili önizlemeler, Samsung'un Android 13 için neler hazırladığını görmeyi bekleyen kullanıcıları heyecanlandırıyor. Yakın bir zamanda ise 9to5google, bazı beta kullanıcılarına sunulan yeni özellikleri görüntüledi.

Uyarlanmış bildirim tasarımı

One UI 5'e gelecek yeni özellikler ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Bildirim tasarımı One UI 4 ve One UI 5 arasında biraz değiştirildi. Güncellenmiş tasarım stiliyle birlikte bildirimler için yeni simgeler mevcut. Bildirim gölgesi ve hızlı ayarlar da ise opaklığa hafif bir ince ayar yapılmış.

Android izin diyalogları

One UI 5'e gelecek yeni özellikler ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

One UI 4'te bulunan Android izin kutuları aşağıda bulunuyordu. Ancak One UI 5'in beta  sürümündeki görsele göre bu kutu ortaya alınmış görünüyor.

Galeriden metin kopyalama

One UI 5'e gelecek yeni özellikler ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

Samsung, Galeri'nizdeki resimlerinizden klavyeye metin kopyalamanıza olanak tanıyan OCR'yi (Optik Karakter Tanıma) ekledi. Cihazınız bir fotoğrafta metin algıladığında, galerinin alt kısmında görüntüden metin çekmenizi sağlayan bir düğme bulunduracak. Bu, Bixby Vision'da zaten bulunmuktaydı. Ancak One UI 5'te kendi özelliğine dönüştürüldü.

Güvenlik ve gizlilik merkezi

One UI 5'e gelecek yeni özellikler ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

One UI 5 tüm hesaplarınızı, şifrelerinizi, güvenlik ve gizlilik özelliklerinizi tek bir ekranda toplayarak her şeye kolay erişim sağlayacak. Ayrıca, uygulama izinlerini kötüye kullanabilecek herhangi bir şeyi veya etkinleştirilmemiş bir güvenlik ayarını tarar ve daha iyi bir güvenlik için etkinleştirmenizi önerir.

Yeni çoklu görev hareketleri

Labs'de artık çoklu görev özelliğine erişmek için iki seçenek var. Artık bölünmüş görünüme erişmek için ekranın altından yukarı doğru hızlıca kaydırabilecek veya bir açılır pencere oluşturmak için sağ üst köşeden içeri kaydırabileceksiniz.

Çeşitli değişiklikler

  • Samsung Notes'ta bazı yenilikler olacak.
  • Hızlı ayarlarda şu anda aktif olan uygulama gösterilecek.
  • Telefon hakkında sayfası artık cihazın görüntüsünü gösterecek.
  • UWB (Ultra-wideband) özelliği gelecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim