Anlık Bildirim

Patent anlaşmazlığının çözülmesi sonrasında OnePlus, Avrupa pazarına geri dönüyor

BBK Group ile Nokia arasında patent anlaşmazlığının çözülmesi sonucu bir zamanlar Avrupa'da başarılı satış rakamlarına ulaşan OnePlus kıtaya geri dönüyor.      
OnePlus, Avrupa pazarına geri dönüyor Tam Boyutta Gör
Oppo, OnePlus, Realme ve Vivo gibi markalara ev sahipliği yapan BBK Group ile Nokia arasında bir süredir patent anlaşmazlığı vardı. Bu nedenle Almanya gibi bazı Avrupa ülkelerinde bu şirketlerin akıllı telefon satışları geçici olarak yasaklanmştı. Geçtiğimiz günlerde Oppo ile Nokia, 5G patentleri için anlaşma imzalayarak sorunu çözmüştü. Bu anlaşma sonucunda bir zamanlar Avrupa pazarında başarılı satış rakamlarına ulaşan OnePlus geri dönüyor.

Firmanın katlanabilir telefonu OnePlus Open ile OnePlus 12 ve OnePlus 12R şirketin Almanya web sitesinde satışa sunulmaya başladı. Yakın zamanda Oppo ve Vivo'nun da Avrupa'ya geri dönmesi bekleniyor.

Anlaşma her iki şirkete de önemli faydalar sağlayacak. Nokia, patent gelirlerini arttırma imkanına kavuşurken, Oppo, OnePlus, Realme ve Vivo ise Avrupa pazarına dönüş imkanı elde etti. Apple, ABD'de hakim bir konuma sahip olmasına rağmen AB'deki pazar payı %28 seviyesinde. Bu da nüfusun %72'sinin Android'i tercih ettiği anlamına geliyor. Yarım milyar insanın ikamet ettiği bölge, çok önemli bir pazar konumunda. Nokia ile anlaşmazlık yaşamadan önce BBK, AB akıllı telefon pazarında %20'lik bir paya sahipti. Şimdi bu pazar payının daha da artması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim