Anlık Bildirim

Christopher Nolan: Oppenheimer'da tek bir bilgisayar efekti bile yok

Atom bombasının hikayesini anlatan Oppenheimer filmi yakında vizyona girecek. Yönetmen Christopher Nolan atom bombası patlaması dahil olmak üzere filmde hiç bilgisayar efekti kullanılmadığını söyledi.

Oppenheimer'da tek bir bilgisayar efekti bile kullanılmadı Tam Boyutta Gör

Usta yönetmen Christopher Nolan, Collider'a verdiği röportajda atom bombasının hikayesini anlatan Oppenheimer filminin tek bir karesinde bile bilgisayar efekti (CGI) kullanılmadığını açıkladı. Nolan bu kez görsel efekti minimum seviyede tutmakla kalmayıp tamamen terk etmiş.

Atom bombasını icat eden Robert Oppenheimer hakkındaki biyografik filmde elbette ki nükleer patlama sahnelerine yer verilmemesi düşünülemezdi. Nolan daha önceki bir açıklamasında film ekibinin tarihteki ilk nükleer patlama testi olan Trinity denemesini CGI kullanmadan yeniden oluşturduğunu zaten söylemişti.

Oppenheimer'da tek bir bilgisayar efekti bile kullanılmadı Tam Boyutta Gör

Inception'daki meşhur dövüş sahnesinde bile CGI yok

Nolan birçok kez, gereksiz yere CGI kullanmadığını ve karmaşık sahnelerde bile gerçek hayattaki koşulları yeniden oluşturmaya çalıştığını söylemiştir. Deneyimli yönetmen Inception filmindeki sıfır yerçekimli dövüş sahnesini çekmek için bile özel olarak tasarlanmış dönen bir platform inşa ettirmişti.

Oppenheimer'ın başrolünde Cillian Murphy yer alıyor. Oyuncu kadrosunda ayrıca Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr, Josh Hartnett ve Florence Pugh gibi isimler de var. Atom bombasının hikayesini anlatan yapım 21 Temmuz'da tüm dünyada gösterime girecek. Christopher Nolan'ın kariyerindeki en uzun film olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30350 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
film, sinema ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim