Anlık Bildirim

Oppo, kendi geliştirdiği 125W hızlı şarj teknolojisinin tehlikeli olduğunu kabul etti

Oppo, geçtiğimiz hafta Çin'de düzenlenen hızlı şarj teknolojisi konferansında, kendi geliştirdiği 125W hızlı şarj teknolojisinin henüz güvenli olmadığını açıkladı.

Oppo, 125W hızlı şarj teknolojisinin tehlikeli olduğunu açıkladı

Oppo, geçen hafta Çin'de hızlı şarj teknolojisi konferansına ev sahipliği yaptı. Etkinlikte şirket, öncelikle şarjı yalnızca hızlı değil, aynı zamanda güvenli hale getirmeyi amaçlayan en son gelişmelerinden bahsetti.

Konferansın sonunda Oppo'nun hızlı şarj bölümünün başkanı, gazetecilere bir röportaj verdi ve şarj gücünün sürekli olarak artırılamayacağını söyledi. Şimdiki görev, halihazırda yaratılmış olanı iyileştirmek ve güvenli bir hale getirmek.

Patlama ve yangın riski var

Bir yıl önce şirket 125W hızlı şarj teknolojisini tanıttı ancak şu ana kadar piyasada 65W'tan daha fazla güçle şarjı destekleyecek tek bir Oppo akıllı telefon yok. Gazeteciler, şirketin 125W hızlı şarj teknolojisini destekleyen akıllı telefonlarının piyasaya sürülmesinin neden geciktiğini sordular. Oppo yöneticisinin cevabı ise şöyle oldu:

"Şu anda seri üretime başlamamızda bir sorun yok ama yine de mevcut durumdan memnun değiliz, bu nedenle seri üretime başlamadık. Bu memnuniyetsizlik, pil kapasitesi ve kullanım ömrü nispeten düşük kalırken, yüksek performanslı hücreler kullanma ihtiyacını ifade ediyor. Sorunu çözmek için, akıllı telefonu kabul edilemez oranda hantal hale getirmek gerek. Ayrıca, yüksek performanslı pilin daha yüksek reaktivitesinden kaynaklanan bir güvenlik riski de var."

Oppo, 125W hızlı şarj teknolojisinin tehlikeli olduğunu açıkladı Tam Boyutta Gör

Böyle güçlü bir hızlı şarj teknolojisi, oldukça önemli bir güvenlik riski de oluşturmakta. Zira şarj işleminin yüksek reaktivitesinin, aşırı ısınmaya, yangına ve patlamaya yol açma olasılığı çok daha yüksek. Oppo temsilcilerine göre, şimdi watt'ı yükseltmek yerine, zaten geliştirilmiş olanı iyileştirmek ve en güvenli şekilde kullanıcılara sunmak gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim