Anlık Bildirim

Bazı Oppo ve OnePlus cihazları Almanya’da yasaklandı

Bir süredir Nokia ile yasal problemler yaşayan Oppo, büyük bir ceza ile karşı karşıya kaldı. Mahkeme kararı ile Oppo ve OnePlus cihazları artık Almanya’da satılamayacak.

Bazı Oppo cihazları Almanya'da satılamayacak Tam Boyutta Gör

HMD Global altında varlığına devam eden Nokia, küresel anlamda büyük bir pazar payına sahip olmasa da firma, 4G ve 5G gibi bağlantı teknolojilerine yaptığı yatırımlar ile dikkat çekiyor. Bağlantı teknolojilerinde birçok patente sahip olan firma, küresel anlamda birçok teknoloji devi ile patent anlaşmalarına sahip. 2018 yılında Nokia ile patent anlaşması yapan Oppo, 2021 yılında biten anlaşmayı yenilemedi. Bunun üzerine Nokia; Almanya, Fransa, İspanya ve Hollanda başta olmak üzere 11 farklı ülkede Oppo’ya patent ihlali davası açmıştı. Farklı ülkelerde devam eden yasal mücadeleden ilk sonuçlar geldi.

Oppo, Nokia’nın patentlerini ihlal etti

5G araştırmalarına yaptığı 130 milyar dolarlık yatırım ile dikkat çeken Nokia, 5G için gerekli 3500 patent ailesi de dahil olmak üzere yaklaşık 20000 patente sahip. Patent ihlali gerekçesi ile 11 farklı ülkede Oppo ile yasal mücadele eden Nokia, üç bölgesel Alman Mahkemesinde 9 Standart Temel Patent ve 5 Uygulama Patenti ihlali sebebi ile Oppo’ya dava açmıştı.

Almanya Mannheim Bölge Mahkemesi, Oppo’nun Nokia’nın 4G ve 5G patentlerini ihlal ettiğini belirtti. Aynı mahkeme geçtiğimiz ay, Oppo’nun Nokia’nın Wi-Fi patentlerini ihlal ettiğini de belirtmişti. Mahkemenin kararı ile bazı Oppo ve OnePlus cihazları, Nokia patentlerini ihlal ettiği için Almanya’da satılamayacak. Oppo, mahkemenin kararına itiraz etse bu itiraz, mahkeme tarafından reddedildi.

Oppo, farklı ülkelerde Nokia’ya karşı davalar açmış olsa da Nokia ve Oppo yasal mücadelesinin ilk kazananı Nokia oldu. Almanya’da bazı akıllı telefonlarını satamayacak olan Oppo, Nokia’ya ödeme yapmak zorunda kalacak ancak bu anlaşmanın detayları bilinmiyor. Nokia, geçtiğimiz yıllarda Lenovo ve Apple gibi firmalarla da yasal mücadelelerde bulunmuştu.

Kaynakça https://telecomtalk.info/oneplus-and-oppo-banned-in-germany-after/534455/ https://scandasia.com/oppo-loses-to-nokia/ https://www.scmp.com/tech/big-tech/article/3184881/chinese-smartphone-maker-oppo-loses-nokia-patent-infringement-case https://nokiapoweruser.com/nokia-scores-patent-lawsuit-win-prohibiting-sales-of-oppo-smartphones-in-germany/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
52513 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
oneplus, oppo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim