Anlık Bildirim

Araştırmaya göre otizmli insanların Covid-19’u ağır geçirme olasılığı daha yüksek

Yapılan yeni bir araştırmaya göre otizmli, zihinsel engelli ve zihinsel hastalığı olan yetişkinlerin Covid-19’ hastalığını ciddi yaşama ihtimalleri diğer insanlardan daha yüksek.

Otizmli insanların Covid-19’u daha ağır geçirme riski daha yüksek Tam Boyutta Gör

Drexel Üniversitesi’nden AJ Drexel Otizm Enstitüsü tarafından yapılan araştırmada otizmli, zihinsel engelli ve zihinsel hastalık teşhisi konulan yetişkinlerin Covid-19 hastalığını ciddi geçirme olasılığının diğer insanlardan daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Araştırmacılar, otistik, zihinsel engelli ve psikiyatrik tanıları olan yetişkinler için Covid-19 risk faktörlerinin belirlenmesinin aşılama, tedavi, maske, mesafe ve daha klinik uygulamalara öncelik vermek için oldukça önemli olduğunu belirtiyor.

Otizmli insanların Covid-19’u daha ağır geçirme riski daha yüksek

Uzmanlar, bu grupların risk faktörlerini belirlemek için Medicaid tarafından sağlanan verileri kullandılar. Çalışmada, 20-64 yaş arasındaki insanlar incelendi ve belirtilen gruptaki insanların daha çok bakıma ihtiyacı olacağı ve hastalığı nörotipik insanlardan üç kat daha ciddi geçireceği ortaya çıktı.

“Bu gruplara öncelik verilmeli”

Otizm Enstitüsü’nde çalışan ve araştırmanın başyazarı olan Whitney Scott çalışma ile ilgili, “Bu yüksek riskli gruplar uzmanlar tarafından belirlenmelidir. Sonrasında da aşı erişimi ve eğitiminde bu gruplara öncelik verilmelidir” ifadelerini kullandı.

Otizmli insanların Covid-19’u daha ağır geçirme riski daha yüksek Tam Boyutta Gör

Araştırmanın yazarlarından Lindsay Shea da yaptığı açıklamalarda, bu savunmasız grupları aşılamak için sosyal yardım çabalarının yoğunlaştırılması gerektiğini ve maske, mesafe, el yıkama konularındaki eğitimlerin belirtilen gruplara verilmesi gerektiğinin üzerinde durdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim