Anlık Bildirim

SpaceX, patlayan Starship roketinde 1.000'den fazla değişiklik yaptı

Elon Musk, Starship'in bir sonraki lansmanında yörüngeye ulaşma şansının %60 olduğuna inanıyor. Son fırlatmadan bu yana Starship'te 1.000'den fazla değişiklik yapıldı.
Patlayan Starship roketinde 1.000'den fazla değişiklik yapıldı Tam Boyutta Gör
SpaceX'in Starship roket sistemi yeni bir test uçuşuna hazırlanıyor; şirket CEO'su Elon Musk'a göre sistemin radikal bir şekilde yeniden tasarlanması sayesinde artık başarı şansı çok daha yüksek.

Projeye 3 milyar dolar yatırım yapılacak

Musk, SpaceX'in, roketin yörüngeye ulaşmadan patladığı ve fırlatma rampasını da yok ettiği Nisan ayındaki ilk test lansmanından bu yana Starship'te 1000'den fazla tasarım değişikliği yapıldığını söyledi. Ünlü girişimci konuyla ilgili olarak: "Bence bir sonraki uçuşun işe yarama ve gemiyi yörüngeye oturtma olasılığı bir öncekinden çok daha yüksek. Başarı şansı belki de yaklaşık %60." ifadesini kullandı.

Patlayan Starship roketinde 1.000'den fazla değişiklik yapıldı Tam Boyutta Gör
Öte yandan Musk, başarıya ulaşma planının roket aşamalarının ayrılmasına bağlı olacağını da sözlerine ekledi. Musk'a göre, Ay ve Mars görevlerinin yanı sıra derin uzay keşiflerini gerçekleştirmek üzere tasarlanan Starship gezegenler arası ulaşım sistemine bu yıl 3 milyar dolar yatırım yapılacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim