Anlık Bildirim

PlayStation 5, eski oyunları kaliteli grafiklerle oynatacak

2020 yılının sonlarında piyasaya sürülmesi beklenen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Son sızıntı ise PS5'in geriye dönük uyumlu olacağı.

PlayStation 5, eski oyunları kaliteli grafiklerle oynatacak Tam Boyutta Gör

Çinli kaynaklara göre, 2020 sonlarında piyasaya sürülmesi beklenen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5, geriye dönük uyumlu olacak. Önceki PlayStation konsollarındaki tüm oyunları çalıştıracak olan cihazın, bunu yeni grafiklerle yapacağı belirtiliyor.

Tüm PlayStation oyunlarını çalıştırabilecek

Sızan bilgilere göre Sony, PlayStation 5 için PS1'den PS4'e kadar tüm eski konsol oyunlarını çalıştırabilecek yeni bir oyun motoru geliştiriyor. Üzerinde çalışılan bu yeni oyun motoru, eski oyunların yeni ekipman ve yeni yazılım tabanlı çalıştırılabilmesini sağlayacak. Yani örnek vermek gerekirse, PS5 sadece eski oyunları oynatmakla kalmayacak bu oyunları 4K çözünürlüğünde bir TV'de kaliteli grafiklerle oynamanıza olanak sağlayacak.

PlayStation 5, eski oyunları kaliteli grafiklerle oynatacak Tam Boyutta Gör

Daha önce Sony ile ilgili doğru sızıntılar yayınlayan HipHopGamer tarafından yayınlanan bu haberle ilgili henüz Sony tarafından bir açıklama gelmiş değil. Şirket 7 Ocak tarihinde CES 2020 etkinliğinde bir konferans düzenleyecek ve bu konferansta da PlayStation 5 ile ilgili bazı detayların açıklanması bekleniyor. Haberimize konu olan geriye dönük uyumlulukla ilgili detaylarında bu etkinlikte paylaşılma ihtimali mevcut.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14548 kez okundu.
45 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, PS 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim