Anlık Bildirim

PlayStation 5'in geriye uyumluluk özelliğiyle ilgili ilginç açıklamalar

PlayStation 5 geriye uyumluluk konusunda PlayStation 4 için %100 bir destek sunmuyor. Ayrıca PS2 ve PS3 oyunları da desteklenmeyecek.

PlayStation 5'in geriye uyumluluk özelliğiyle ilgili ilginç açıklamalar Tam Boyutta Gör

Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 bildiğiniz gibi geriye uyumluluk özelliğiyle piyasaya sürülecek. Ancak konsol geriye uyumluluk konusunda rakibi Xbox Series X'e göre biraz geride kalacak gibi görünüyor. Sony'nin açıklamalarına göre PlayStation 5 yalnızca PlayStation 4 oyunlarıyla geriye uyumlu olacak.

Geriye uyumluluk %100 değil

Bugünkü konuşmasında konuyla ilgili bazı açıklamalar yapan PlayStation mimari lideri Mark Cerny, PlayStation 4'ün en çok oynanan 100 oyununu PlayStation 5 üzerinde test ettiklerini ve bu oyunların neredeyse tamamının sorunsuz bir şekilde çalıştığını söyledi. 

Burada ilginç bir kısım da var: Cerny, geriye uyumluluk için her bir PS4 oyunun tek tek test edilmesi ve ayarlanması gerektiğini söylüyor. Dolayısıyla PS4 oyunlarının önemli bir kısmının PS5 üzerinde oynanamayacağı — en azından çıkış sürecinde — tahmin edebiliriz. Diğer taraftan Sony ise, test sürecinin devam ettiğini ve geriye uyumluluk kapsamının artırılacağının sözünü veriyor.

Xbox Series X, ilk Xbox'ın oyunlarını bile destekliyor

PlayStation 5'in geriye uyumluluğu elbette hiç yoktan iyi diyebiliriz; zaten popüler oyunlar muhtemelen tamamıyla desteklenecek. Ancak yine de Xbox Series X tarafına baktığımızda çok daha etkileyici bir manzarayla karşılaşıyoruz. Microsoft, Xbox Series X için "dört nesilde oyunculuk" ifadelerini kullanıyor. Şirketin açıklamalarına göre Series X üzerinde; orijinal Xbox, Xbox 360 ve Xbox One oyunlarının tamamı geriye uyumlulukla oynanabilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12395 kez okundu.
29 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PS 5, ps5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim