Anlık Bildirim

PlayStation 5 ve Xbox Series X'in çıkışı 2021'e ertelenebilir

Koronavirüs yeni nesil oyun konsollarının çıkışını geciktirebilir. Yayınlanan yeni bir rapor PlayStation 5 ve Xbox Series X'in 2020'de satışa sunulma ihtimalinin düşük olduğunu gösteriyor.

PlayStation 5 ve Xbox Series X'in çıkışı 2021'e ertelenebilir Tam Boyutta Gör

Yeni nesil Sony PlayStation 5 ve Xbox Series X oyun konsolları koronavirüs salgının yeni kurbanları haline gelebilir. DFC Intelligence isimli analitik şirketi bu konuyla ilgili önemli bir rapor hazırladı.

Analistler, Microsoft ve Sony'nin yeni konsollarının çıkışını 2021 yılına ertelemek zorunda kalacaklarına inanıyor. Buna koronavirüs salgını nedeniyle tedarik ve üretim zincirindeki kritik aksamaların neden olacağı düşünülüyor.

PlayStation 5 ve Xbox Series X'in çıkışı 2021'e ertelenebilir Tam Boyutta Gör

Yeni konsolların bu yıl çıkma ihtimali düşük

DFC Intelligence, şirketlerden birinin veya her ikisinin de 2020 yılında yeni konsollarını satmaya başlamalarının zor olduğunu söylüyor. Konsollar satışa sunulsa bile üretimin kısıtlı olacağı ve ilk etapta fiyatların beklenenden daha yüksek olacağı da öngörüler arasında.

Sony, Şubat ve Mart başında yapılması beklenen PlayStation 5 lansmanını henüz gerçekleştirmedi. Ancak resmi olarak her iki şirket de yeni konsollarını 2020 Noel sezonunda satışa sunma planlarından vazgeçmiş değiller. Konuyla ilgili ne tür gelişmeler yaşanacağını önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim