Anlık Bildirim

Playstation 5 Pro’dan yeni bilgiler geldi: Geliştirilmiş ışın izleme, 8K performans modu ve daha fazlası

Bir süredir sızıntılara konu olan Playstation 5 Pro hakkında yeni iddialar ortaya atıldı. Bu rapora göre Playstation 5 Pro, ışın izleme performansı ile standart PS5’ten çok daha başarılı olacak.
PS5 Pro 2024 yılında satışa çıkabilir Tam Boyutta Gör
9.nesil oyun konsolları Xbox Series ve Playstation 5’in satışa sunulmasından neredeyse 3 yıl geçti. Konsolların çıkışından geçen sürenin artması ile oyuncular, geçtiğimiz konsol neslinde olduğu gibi bir nesil ortası model güncellemesine kavuşup kavuşmayacağımızı merak etmeye başladı. Microsoft, bu nesil için böyle bir konsol hazırlamadığını belirtse de Sony, üst düzey bir Playstation 5 hakkında herhangi bir açıklama yapmamıştı ancak sızıntılar, firmanın böyle bir konsol üzerinde çalıştığını belirtiyor. Güvenilir bir kaynaktan gelen yeni rapor, Sony’nin üst düzey konsolunu detaylandırıyor.

Playstation 5 Pro Kasım 2024’te çıkış yapabilir

Oyun dünyasının en güvenilir kaynaklarından biri olan Tom Henderson, Playstation 5 Pro olarak adlandırılması beklenen nesil ortası Playstation 5 güncellemesi hakkında yeni bilgiler paylaştı. Bu rapora göre PS5 Pro, “Trinity” kod adı ile 2022 yılın başından beri geliştiriliyor. Konsolun geliştirici kitlerinin ise bu yılın sonlarında stüdyolara dağıtılacağı belirtiliyor. Konsolun çıkış tarihi ise Kasım 2024 olarak belirtilmiş.

Playstation 5’ten çok daha güçlü olacak

PS5 Pro 2024 yılında satışa çıkabilir Tam Boyutta Gör
Henderson, konsolun bazı teknik detayları hakkında da konuştu. Rapora göre PS5 Pro, gelişmiş ışın izleme yeteneklerine, 8K performans moduna da 4K çözünürlükte daha tutarlı fps değerlerine sahip olacak. Ayrıca PS5 Pro, PS5’te kullanılan 14000 MT/s bellek yerine 18000 MT/s belleğe sahip olacak. Grafik birimi tarafında ise cihazın 30 WGP’ye (Work Group Processors) yani yaklaşık 60 grafik birimine sahip olması bekleniyor. Orijinal PS5 ise yalnızca 36 grafik birimine sahipti.

Playstation 5 Pro’nun yenilenmiş grafik birimine sahip olması, cihazın FidelityFX Super Resolution 3 yani AMD FSR 3’ü desteklemesini sağlayabilir. Grafik birimindeki artış, daha hızlı bellek kullanılması ve FSR 3.0 desteği, PS5 Pro’yu RTX 40 serisine ve RX 70 serisine karşı çekici bir seçenek yapabilir. Bakalım Microsoft bu iddiaların ardından yeni bir Xbox üzerinde çalışmaya başlayacak mı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8403 kez okundu.
20 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
PS 5, playstation 5 pro ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim