Anlık Bildirim

Qualcomm, çip kıtlığını bitirmek için Avrupalı üreticilerle ortaklığa hazır

Lider çip üreticilerinden Qualcomm'un İcra Kurulu Başkanı Cristiano Amon, küresel çip sıkıntısını bitirmek için Avrupalı şirketlerle işbirliği yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

Qualcomm, çip krizini Avrupalı üreticilerle çözmek istiyor Tam Boyutta Gör

Qualcomm CEO'su Cristiano Amon, yarı iletken teşvik programlarının, uygun ortakları çekmesi halinde şirketin Avrupalı çip üreticileriyle işbirliği yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Amon, Münih'teki IAA Otomobil Fuarı'nda Reuters'e verdiği röportajda, Avrupalı üretim işletmelerinin şu anda kitlesel segment ürünlerin üretimine odaklandığını, ancak şimdi Qualcomm'u özellikle ilgilendiren üst düzey üretimle ilgili tartışmalar olduğunu kaydetti: "Fransız ve Avrupa hükümetleriyle yapıcı bir diyalog devam ediyor, yarı iletken endüstrilerini Avrupa'ya çekmekle ilgilendiklerini düşünüyorum."

Avrupalı otomobil üreticilerini vuran ve onları Asyalı tedarikçilere bağımlı hale getiren çip kıtlığıyla mücadele etmek için AB, önümüzdeki on yılda kıtanın küresel yarı iletken üretimindeki payını ikiye katlayacak milyarlarca dolarlık bir yatırım için bastırıyor. Ayrıca Münih otomobil fuarında Intel, önümüzdeki 10 yıl içinde Avrupa'da yarı iletken tesislerin inşasına 95 milyar dolara kadar yatırım yapma niyetini açıkladı ve İrlanda'da otomobiller için çip üretimini genişletecek.

Qualcomm, çip krizini Avrupalı üreticilerle çözmek istiyor Tam Boyutta Gör

2022 yılında çip kıtlığını bitirmek istiyoruz

Qualcomm'un üretiminin çoğu ileri teknolojiye odaklanıyor, yükleniciler ağırlıklı olarak Tayvan, Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunuyor ve şirket, kıtada endüstriyi geliştirmek için Avrupa planlarını tam olarak destekliyor. Cep telefonları için çip tedarikinde liderlerden biri olan Qualcomm, şu anda otomotiv işini de aktif olarak geliştiriyor. Gösterge panoları ve bilgi-eğlence sistemleri için bileşenlerden bahsediyoruz.

Qualcomm'un otomotiv segmentine bağlılığı, kısmen şirketin İsveçli parça üreticisi Veoneer'i devralma niyetiyle kanıtlanıyor. 4,6 milyar dolarlık anlaşma sektör tarafından iyi karşılandı. Bay Amon ayrıca bu hafta tüm büyük Alman otomobil üreticilerinin başkanlarıyla görüştüğünü de kaydetti. Qualcomm şu anda 26 küresel otomobil markasının 23'ü ile çalışıyor.

Şirketin yüklenicileri arasında TSMC, Samsung, GlobalFoundries ve SMIC dahil olmak üzere tüm büyük profilli markalar bulunmakta. Bay Amon ayrıca, geçtiğimiz 12 ayda şirketin, küresel çip kıtlığını durdurmak için tedarikçilerle birlikte yeni fabrikalar kurmak için çok şey yaptığını kaydetti: "2022'de bu sorunun çoğunun sona ermesini bekliyoruz."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim