Anlık Bildirim

Apple Silicon rakibi Snapdragon X Elite tanıtıldı: İşte özellikleri

Qualcomm, Android telefon ve tabletler için yeni Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinin yanında Windows laptoplar için ARM tabanlı yeni işlemcisini tanıttı: Snapdragon X Elite.
Qualcomm Snapdragon X Elite tanıtıldı Tam Boyutta Gör
Qualcomm, 25 Ekim’de düzenlenen Snapdragon Summit etkinliğinde Snapdragon 8 Gen 3 işlemci dışında dizüstü bilgisayarlar için yeni ARM tabanlı yonga setini tanıttı. Qualcomm Snapdragon X Elite işlemcili PC’ler 2024 ortalarından itibaren çıkmaya başlayacak.

Qualcomm Snapdragon X Elite özellikleri

Snapdragon X Elite işlemci özellikleri Tam Boyutta Gör
Snapdragon X Elite, 4nm üretim sürecinden geçen bir işlemci ve 12 yüksek performanslı Oryon çekirdek içeriyor. Tüm çekirdekler aktif olduğunda 3.8GHz’e kadar çalışıyorlar ancak yalnızca bir veya iki çekirdek güçlendirildiğinde 4.3GHz’e kadar çıkabiliyor. Qualcomm, yeni CPU’nun çok iş parçacıklı performansta rakip Intel 13. nesil CPU’larla eşleştiğini, Apple’ın M2 çipine kıyasla da %50 daha hızlı olduğunu söylüyor. Grafik tarafında, DirectX 12 API desteği ile 4.6 TFLOP değerinde entegre Adreno GPU içeriyor. H.264, HEVC ve AV1 dosyaları için 4K60 10-bit kodlama ve kod çözmeyi destekleyen Adreno video işleme birimi mevcut.

Snapdragon X Elite, cihazda çalışan 13 milyardan fazla parametreyi işleyebiliyor, saniyede 30 token üretebiliyor. Çip, PCIe Gen4 veya UFS 4.0 depolamanın yanı sıra 136 GB/s’ye kadar bellek bant genişliği, 42MB toplam önbelleğe sahip LPDDR5x RAM’i destekliyor. Bağlantı tarafında, WiFi 7 ve Bluetooth 5.4 desteği sunan FastConnect 7800 sisteminin yanı sıra hücresel bağlantı için 10 Gbps’e kadar indirme hızları sunan Snapdragon X65 5G modem içeriyor. Qualcomm Aqstic DAC sayesinde kayıptı ses oynatmayı destekliyor. 36MP’e kadar çift kamera, 4K HDR video kaydı desteği sunan Qualcomm Spectra görüntü sinyali işlemcisine sahip.

Snapdragon X Elite tabanlı cihazların 2024 ortalarında satışa sunulması bekleniyor. Intel'in Meteor Lake (Core Ultra) çipleri, AMD'nin Phoenix çipleri (Ryzen Mobile 7000) ve Apple'ın M serisi çiplerine yeni rakip olarak çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4577 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm, Qualcomm Snapdragon X Elite ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim