Anlık Bildirim

Radeon RX 7900 XT ve RX 7900 XTX hız aşırtma performansıyla şaşırtabilir

AMD'nin yeni amiral gemisi ekran kartları RX7900 XT ve RX 7900 XTX, hız aşırtma performansı ile şaşırtabilir. Kırmızı ekibe göre resmi saat hızlarından çok daha öteye geçilebilecek.
Radeon RX 7900 XT ve XTX hız aşırtma performansıyla şaşırtabilir! Tam Boyutta Gör
Geçtiğimiz günlerde AMD, RDNA 3 mimarisini temel alan yeni nesil Radeon RX 7900 XT ve RX7900 XTX ekran kartlarını tanıttı. Yeni paylaşılan bilgilere göre, amiral gemisi ekran kartları hız aşırtma performansı ile kullanıcıları şaşırtabilir.

Bilindiği üzere RX 7900 XTX, 2,5 GHz'lik bir maksimum saat hızı ile gelirken, RX 7900 XT yalnızca 2,4 GHz'e kadar çıkıyor. Ancak RDNA 3 etkinliğinde PC World'e açıklamalarda bulunan AMD, Navi 31 GPU'nun RX 7900 serisi için resmi saatlerden çok daha yüksek olan 3.0 GHz'e kadar ölçeklenecek şekilde tasarlandığını söyledi.

RX 7900 XTX'in referans 355W TDP değerini göz önünde tutarak, hız aşırtma konusunda rakibi RTX 4090'dan daha verimli olacağını söyleyebiliriz. Yeni ekran kartlarının referans saat hızları söylentilerin aksini gösteriyor olsa da, bu durum yönetim kurulu ortaklarından gelecek özel tasarımlar ile değişiklik gösterebilir. Ancak ASUS dışında hiçbir üretici henüz özel tasarımlarını açıklamadı.

AMD'nin RDNA 3 grafik mimarisi, RX 7900 XT ve RX 7900 XTX ekran kartları hakkında merak edilen tüm detayların önümüzdeki birkaç hafta içinde gün yüzüne çıkması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim