Anlık Bildirim

Reddit kullanıcısı yanan GeForce RTX 4090 ekran kartları için kendi çözümünü üretti

Nvidia’nın amiral gemisi GeForce RTX 4090’ın güç bağlantı kablolarının fazla bükülmesi nedeniyle konektörlerinde erime yaşanıyor. Bir Reddit kullanıcısı ise soruna yaratıcı bir çözüm buldu.
Reddit kullanıcısı yanan RTX 4090 için kendi çözümünü üretti Tam Boyutta Gör
Nvidia'nın yeni amiral gemisi GeForce RTX 4090 ekran kartlarını kurmak ve çalıştırmak konusundaki endişeler devam ediyor. Kartın güç bağlantı noktalarında yaşanan erime ve yanma sorunları firma tarafından araştırılırken kullanıcılar kendi çözümlerini şimdiden üretmeye başlamış durumda

Bir Reddit kullanıcısı olan Mike JC, GeForce RTX 4090’ın kablo yönetimi için 16 pinli ATX 12VHPWR konektörünü 90°'lik açıyla güvenli bir şekilde büken mekanizmayı 3D yazıcı kullanarak üretti. Ayrıca üretilen mekanizmanın 3D modelini de paylaştı, böylece dileyen herkes bu aparatı üretip kullanabilir. 

Reddit kullanıcısı yanan RTX 4090 için kendi çözümünü üretti Tam Boyutta Gör

RTX 4090 güç kablosu nasıl bağlanmalı?

Bildiğiniz gibi GeForce RTX 4090’ın kablo bağlantıları için tavsiye edilen bir durum var. Buna göre karta bağlanan 16 pinli ATX 12VHPWR kablosunun, konektörden minimum 3,5 cm uzaklıkta bükülmesi öneriliyor. Aksi taktirde konektöre yakın bir konumda bükülen kablolar aşırı ısınmaya maruz kalabiliyor. Isınma sonucunda ise hem 16 pin adaptörü hem de kart üzerinde bulunan konektör terminallerinde erime veya yanma görülebiliyor. RTX 4090 ve üst seviye kartlarda yeni nesil ATX 3.0 güç kaynaklarının kullanılması öneriliyor. Kutu içerisinden çıkan dönüştürücülerin kalitesi düşük olabilir.

Reddit kullanıcısı yanan RTX 4090 için kendi çözümünü üretti Tam Boyutta Gör
Redditor ve 3D baskı meraklısı Mike JC, ortaya koyduğu tasarımı ilk olarak şaka amaçlı yaptığını ancak üretici çözümlerinin güvenli olduğu doğrulanana kadar pratik bir şekilde kullanabileceğini belirtiyor. Öte yandan Nvidia, yanma ve erime sorunu yaşayan RTX 4090 kartlarını doğrudan genel merkeze çağırıyor ve detaylı bir incelemeden geçiriyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12588 kez okundu.
20 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, RTX 4090 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim