Anlık Bildirim

Redmi ilk kez LCD ekrana parmak izi okuyucu entegre etti

Ekrana entegre optik parmak izi okuyucuların en önemli dezavantajı olan OLED panel gerekliliğini Redmi markası ortadan kaldırmış durumda. Artık LCD ekranda da parmak izi okuyucu olacak.

Redmi ilk kez LCD ekrana parmak izi okuyucu entegre etti Tam Boyutta Gör

Akıllı telefonların ekran çerçevelerinin giderek incelmesi üreticileri parmak izi okuyucu konusunda yenilik geliştirmeye zorluyor. Arka panel, yan panel derken artık ekran üzerine entegre parmak izi okuyucuları yükseliş trendine girdi. Bununla birlikte bazı engeller var.

Redmi ilki başardı

Özellikle optik yani ışık yoluyla parmak izi haritası çıkaran parmak izi okuyucu sensörlerin OLED ekran altına entegre edilmesi gerekiyor. Aksi takdirde ışık katmanlardan yolunu bulamadığı için tarama yapamıyor. Bu bakımdan üst seviye telefonlara özgü kaldı.

Xiaomi alt markası olarak faaliyet gösteren Redmi ise bu kısıtlamayı ortadan kaldıracak bir yeniliğe imza atıyor. Firma ilk kez LCD ekran altına başarılı bir şekilde parmak izi okuyucu sensör entegre ettiklerini duyurdu.

Redmi mühendisleri yüksek iletim yeteneğine sahip film katmanlarının arasından kızılötesi ışık göndererek parmak ucunun okunabilir olmasını sağlamış. Böylece LCD bir ekranda sıkıntı olmadan parmak izi okunabiliyor.

Aslında daha önce BOE firmasının LCD ekranlara parmak izi okuyucu entegre etmek konusunda çalışmaları vardı ancak gerçek bir ürüne yansımadı. Redmi bu firmanın çalışmalarını mı temel aldı bilinmiyor.

Son dönemde OLED ekranlara yatırımın artması nedeniyle Samsung ve LG gibi firmalar LCD üretim tesislerini Çinli firmalara satmaya başladı. LCD ekranlara parmak izi okuyucu entegre etmek bu anlamda bir trend değişimine sebep olabilir. Redmi bu teknolojiyi ilk hangi telefonda kullanacak açıklanmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4195 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
redmi, lcd inscreen fingerprint ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim