Anlık Bildirim

Resmiyet kazandı: Chromium tabanlı Edge tarayıcısı Linux'a da gelecek

Chromium tabanlı Microsoft Edge'in Linux platformuna gelip gelmeyeceği tam olarak netlik kazanmamıştı. Microsoft sonunda yeni tarayıcının Linux sürümünün yayınlanacağını resmen doğruladı.

Resmiyet kazandı: Chromium tabanlı Edge tarayıcısı Linux'a da gelecek Tam Boyutta Gör

Microsoft geçtiğimiz Mayıs ayındaki Build 2019 geliştirici konferansında, Chromium tabanlı Edge tarayıcısının Linux platformuna gelebileceğini söylemişti. Ancak o dönem yeni tarayıcının genel testleri henüz başlangıç ??aşamasında olduğu için birçok belirsizlik vardı.

Yazılım devi o günden bu yana sıklılla Chromium tabanlı Edge için Linux desteği sunmaya çalıştıklarını dile getiriyordu. Beklenen resmi duyuru sonunda geldi. Şirket Orlando’da düzenlenen bir konferansta tarayıcının Linux versiyonunun çıkacağını doğruladı ancak kesin bir tarih vermedi.

Resmiyet kazandı: Chromium tabanlı Edge tarayıcısı Linux'a da gelecek Tam Boyutta Gör

Windows ve macOS sürümü 15 Ocak'ta çıkacak

Chromium tabanlı Microsoft Edge'in 15 Ocak 2020 tarihinde Windows 7, Windows 10 ve macOS işletim sistemleri için yayınlanacağını biliyoruz. Linux sürümünün ise aynı tarihte kullanıma sunulması düşük bir ihtimal gibi görünüyor. Ancak yakında Canary ve Dev kanallarında görmeyi bekleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim