Anlık Bildirim

Riot’tan League of Legends pro oyuncularına uyarı: ‘Hassas konulara girmeyin’

Blizzard'ın bir oyuncuyu Hong Kong olayları hakkında konuşmasının ardından tamamen banlaması, kamuoyundan büyük tepki çekmişti. Riot Games de aynı problemi yaşamamak için bir açıklama yayınladı.

Riot’tan League of Legends pro oyuncularına uyarı: ‘Hassas konulara girmeyin’ Tam Boyutta Gör

Blizzard’ın Hearthstone oyuncularından birini canlı yayında Hong Kong protestolarından bahsetmesi üzerine banlamasının ardından Riot Games, benzer bir problem yaşamamak adına profesyonel LoL oyuncularına “hassas konularda sessiz kalmaları” için uyarı yaptı.

Riot’un oyunculara hitabında kişisel görüşlerin oyundan ayrı kalması gerektiğine vurgu yapıldı. Firma, zaten karmaşık ve sıkı olan durumların oyuncular tarafından daha da kötü hale getirilip hem kendilerini hem de platformu zora sokmamaları gerektiğini belirtti.

Blizzard’ın topluluklardan gelen büyük bir karşılık sonucu geri adım atması, görünüşe göre Riot’un dikkatini çekmiş. Firmaların profesyonel oyunculara yönelik kısıtlamalara girmesi topluluklar tarafından yanlış karşılansa da sanıyoruz ki bu oyunların Çin’deki büyük pazardan atılma korkularının yanında hiçbir şey ifade etmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim