Anlık Bildirim

Rusya yeni modülünü nihayet Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderecek

Rusya, Roscosmos tarafından yapılan açıklamaya göre uzun zamandır Ululararası Uzay İstasyonu’na göndermeyi planladığı araştırma modülünü bu ay içinde fırlatmayı planlıyor.

Rusya’nın havacılık ve uzay araştırmalarından sorumlu devlet kurumu Roscosmos başkanı Dmitry Rogozin, perşembe günü Twitter’dan yaptığı açıklamada Nauka isimli modülün nihayet Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderileceğini söyledi.

Rusya yeni modülünü Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderiyor Tam Boyutta Gör

Modül astronotlara araştırmalar için özel bir oda sağlayacak

20 ton ağırlığında olan modül, bir Proton-M roket tarafından yörüngeye yerleştirilecek ve Rus astronotlara laboratuvar araştırmaları için özel bir oda sağlayacak.

Çok amaçlı laboratuvar modülü olarak da bilinen Nauka modülünün fırlatışı yaşanan teknik sıkıntılar nedeniyle defalarca ertelenmişti. Modül ilk olarak 2007’de fırlatılacaktı; ancak fırlatma gerçekleşmedi. Daha sonra 2013’te modülün yakıt sisteminde kontaminasyon tespit edildi. Bu sorun da modülde uzun süreli bir onarım ve değişim gerektirdi ve fırlatış yeniden ertelenmesine yol açtı. Son olarak da yetkililer tarafından 15 Temmuz 2021’de fırlatılacağı söylenmişti; ancak bu tarih de bazı sorunlar nedeniyle ileriye çekildi.

Rogozin, yeni fırlatış tarihini 21 Temmuz 2021 olarak açıklarken, bu tarihin bir iki gün gecikebileceğini de ekledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim