Anlık Bildirim

Samsung’dan kötü haber: 5nm süreci sıkıntılı

Güney Kore’deki Samsung döküm tesislerinde 5nm süreci verimlilik oranının yüzde 50 seviyesine kadar düştüğü bilgisi geldi. Kriz döneminde bu haber canları sıktı.

Samsung üretimde sıkıntılı Tam Boyutta Gör

Küresel çip krizinden en avantajlı şekilde çıkmak için 20 milyar dolara yakın bir yatırım yapmayı planlayan Samsung’un başından kara bulutlar bir türlü dağılmıyor. 5nm sürecinde verimlilik problemleri başladı. 

Samsung verimlilik kaybediyor

Güney Kore’den gelen bilgilere göre Samsung yine 5nm üretim sürecinde verimlilik sıkıntısı yaşamaya başladı. Hatırlanacağı üzere daha önce de aynı sorunlar ortaya çıkmış ve Samsung yonga bölümü oldukça zorlanmıştı. 

Verimlilik sorunlarının yüzde 50 civarında üretimi etkilemeye başladığı ifade ediliyor. Yani bir yonga plakasında 100 parça varsa bunların 50 tanesi bozuk oluyor. Bu da özellikle müşteriler açısından iyi bir haber değil. Verimliliğin sağlanması için oranın yüzde 95 olması gerekiyor. 

Hali hazırda Snapdragon 888 yonga setini üreten Samsung ayrıca Snapdragon 888+ yongasının da üretimine başladı. Verimliliğin dengelenmesi için firmanın hızlı bir şekilde bantlara müdahale etmesi şart.
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim