Anlık Bildirim

Samsung, CES 2024'te yeni OLED teknolojilerini tanıttı

Samsung, CES 2024 fuarında içe ve dışa katlanabilen OLED ekran dahil yeni OLED teknolojilerini tanıttı. Yeni teknoloji, telefondan XR cihazlara ve hatta otomobillere kadar birçok yerde kullanılacak.
samsung 360 derece katlanabilen telefon ces 2024 Tam Boyutta Gör
Samsung Display, akıllı telefonlar, tabletler, laptoplar, karma gerçeklik cihazları ve otomobillerde kullanılacak yeni OLED teknolojilerini tanıttı. Şirket, ayrıca TV ve monitörlere daha fazla parlaklık sağlayan üçüncü nesil QD-OLED panelleri tanıttı.

360 derece katlanabiliyor

Samsung’un yeni Flex In & Out OLED paneli içe ve dışa katlanabiliyor. Şirket, 360 derece katlanabildiği için telefonun Galaxy Z Flip 5 gibi ayrı bir kapak ekranına ihtiyaç duymayacağını söylüyor. Harici ekrana gerek duyulmamasının birtakım avantajları (daha ince kasa ya da aynı profilde daha büyük batarya ya da daha iyi kamera gibi) olduğu dezavantajları da var. Katlanabilir ekran her zaman açık kalacağından düşme durumunda hasar görme olasılığı oldukça yüksek. Samsung, bu sorunla karşılaşmamak için panelin daha da güçlendirildiğini söylüyor. Hatta yüksek sıcaklık (-20 derece ile 60 derece arası), basketbol toplarının zıplatılması, suya daldırma gibi birçok dayanıklılık testi gösterildi.

Samsung, fuarda ayrıca Rollable Flex ve Flex Hybrid dahil başka OLED ekran türlerini de gösterdi. Rollable Flex, orijinal boyutunun 1/4’üne kıvrılabilen bir OLED panel. Flex Hybrid, aynı anda katlanıp kayabilen bir OLED panel. Samsung, benzer konseptleri MWC 2023 etkinliğinde de sergilemişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim