Anlık Bildirim

Samsung telefonlarında Çinli sensörler kullanılacak

Gelecek yılın üst seviye Samsung akıllı telefonlarında OmniVision imzasını taşıyan gelişmiş sensörler kullanılabilir. Samsung ve OmniVision önemli bir anlaşma yapmak üzere.
Samsung Tam Boyutta Gör
Bugün ekran, sensör, yonga üretimi sektörlerinde lider firmalardan birisi haline gelen Samsung, iş maliyet konusuna gelince rakip üreticilerden tedariğe yöneliyor. Ekran ve işlemci konusunda düşük maliyetli çözümler kullanan Samsung şimdi de sensör tedariği yapacak.

OmniVision ilk aday

Özellikle amiral gemilerinde ve üst seviye telefonlarda Sony üretimi sensörlere yer veren Samsung, yakın zamanda Çinli OmniVision ile bir anlaşma yapabilir. Kaynaklar Çinli sensör üreticilerinin ilk kez Samsung telefonlarda kendisine yer bulacağını belirtiyor.

Gündemde olan sensör ise OmniVision OV50K modeli. LOFIC teknolojisini kullanan sensör, parlak ışık altında aşırı pozlama sorunlarının önüne geçiyor ve daha geniş bir dinamik aralık sunuyor. Samsung haricinde Honor markası da OmniVision sensörlere telefonlarında yer verecek.

Bir dönem Apple ile çalışan ancak sonrasında rekabette geriye düşen OmniVision, ağırlıklı olarak Çinli üreticilerle çalışıyor. Sony’nin hali hazırda lider olan IMX989 ve LYT900 sensörlerine rakip olarak OV50H ve OV50K sensörlerinin yeni yılda rekabete katılacağı ifade ediliyor.

Diğer taraftan akıllı telefon pazarında sıkça gördüğümüz düşük maliyetli telefoto sensörleri gelecek tıl bulmak zorlaşacak. Zira Çinli üreticiler pazar payını genişletmek için uyguladığı süper indirim dönemini sonlandırıyor. Bundan sonra kârlılık gözetilerek fiyatlar belirlenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim