Anlık Bildirim

Samsung, Exynos işlemcilerinde AMD GPU kullanmaya devam edecek

Samsung, Exynos yongalarında kullandığı AMD GPU tasarımından vaz geçmiyor. Teknoloji devi gelecekteki yongalarında RDNA mimarisini kullanmaya devam edeceğini açıkladı.

Samsung Exynos işlemciler AMD dopingi devam edecek Tam Boyutta Gör

Samsung’un AMD’nin RDNA 2 mimarisini temel alan Xclipse 920 entegre grafik birimi beklentilerin gerisinde kalarak hüsrana neden olmuştu. Fakat tüketici elektroniğinin öncülerinden olan Güney Koreli firma, kısa süre önce yaptığı açıklamayla gelecekteki GPU’larında da AMD’nin RDNA mimarilerini kullanmaya devam edeceklerini duyurdu.

Samsung, AMD ile olan yakın iş birliğini sürdürmeye devam etme niyetinde. GPU gelişimlerini denetleyen başkan yardımcısı Sungboem Park, mobil grafik teknolojilerinin genel olarak konsolların yaklaşık beş yıl kadar gerisinde olduğunu aktarıyor ve ekliyor, “AMD ile yaptığımız iş birliği sayesinde en son konsol teknolojilerini Exynos 2200 mobil işlemcisine hızlı bir şekilde dahil ettik.”

RDNA tabanlı Exynos yonga geliştirmeleri devam edecek

Samsung Exynos işlemciler AMD dopingi devam edecek Tam Boyutta Gör

Her ne kadar RDNA 2 mimarisi AMD’nin son yıllardaki en başarılı tasarımlarından birisi olsa da aynı mimariyi temel alan Exynos 2200’de bulunan Xclipse 920 GPU’su için söylemek zor. Zira Exynos 2200, rakibi Snapdragon 8 Gen 1’in gerisinde kalarak tepkilere neden olmuştu. Bu nedenle Samsung, gelecekteki Galaxy S serisi telefonlarında Snapdragon yongalarını kullanmak için Qualcomm ile bir anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşma Qualcomm CEO’su tarafından şirketin 3. Çeyrek finansal sonuçlarını beyan ettiği toplantı sırasında açıklanmıştı.

AMD’nin RDNA mimarileri sahip oldukları özellikler nedeniyle geniş bir ölçeklendirme sunuyor olsa da uygulamada bunu başarmak pek çok faktöre bağlı durumda. Başarılı bir GPU’yu ortaya koyabilmek için deneyimli mühendislik ekibi, tasarım kararları, maliyet, litografi ve daha fazlası gibi farklı faktörler göz önüne alınmalı. Dolayısıyla evet, Samsung gelecekte rekabetçi bir RDNA tabanlı entegre GPU üretebilir ancak kısa vadede bunun olması pek olası değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim